Devils weten weer niet te winnen, Flyers wel

Door

Ottawa Senators v Philadelphia FlyersIn New Jersey is het onrustig. De Devils begonnen niet eens verkeerd aan hun seizoen, maar er moest na drie verliespartijen weer eens gewonnen worden, tegen de Sabres. Maar ook het team uit Buffalo blijkt te sterk in een shootout. De Senators keken er op haar beurt naar uit om na een verliespartij tegen Boston, wat een flinke win-spurt onderbrak, ook weer te winnen. Maar de Flyers bleken met 2-1 te sterk.

Binnen de reguliere speeltijd leek het van tijd tot tijd nog wel de kant van de Devils op te gaan, maar uiteindelijk mag het team uit New Jersey niet klagen over het feit dat het bij 3-3 blijft. Een shootout volgt en Buffalo right wing Jason Pominville laat zien dat hij niet alleen in reguliere speeltijd (2 keer) kan scoren, maar ook met een shootout zijn waarde kan bewijzen. Collega Tyler Ennis doet hetzelfde en zorgt daarmee voor een derde opvolgende winstpartij voor de Sabres, en een verder dieptepunt voor de Devils.

Ottawa was afgelopen speelronde ook op zoek naar winst. Het team won er vijf achter elkaar, waarna het Boston tegenkwam. Tegen de Bruins eindigde het nadelig in overtime, wat een prima winst-spurt van de Senators doorbrak. Tegen de Flyers, die wat wisselend speelde laatste wedstrijden, moest er gewonnen kunnen worden.  Maar dat pakte anders uit. De Senators hebben maar één doelpunt als antwoord op goals van Wayne Simmonds en Jakub Voracek en verliezen 1-2. Een nieuwe win-streak van het Canadese team laat voorlopig dus nog op zich wachten.

Ook leuk om te lezen