Richards kiest voor Rangers

Door

De meest gewilde free agent van dit jaar is uit de markt; Brad Richards heeft zaterdag namelijk een contract getekend dat hem voor negen jaar aan de New York Rangers bindt. Met dit meerjarig contract is een bedrag van maar liefst zestig miljoen dollar gemoeid.

Toch ging de keuze voor de ploeg uit New York volgens de Rangers niet om het geld. Zo vertelde Glen Sather, general manager van de club, dat andere clubs die voor Richards in de running waren, onder meer de Los Angeles Kings, Toronto Maple Leafs en Calgary Flames, meer geld had geboden, maar dat andere redenen uiteindelijk de doorslag gaven.

Richards bevestigde dit door te melden dat hij voor de Rangers heeft gekozen vanwege het feit dat de club stabiel geleid wordt, dat hij nu voor een Original Six-team uit kan komen en dat hij door middel van deze deal herenigd wordt met John Tortorella, de coach met wie Richards in zijn tijd bij de Tampa Bay Lightning de Stanley Cup en de Conn Smythe Trophy voor MVP tijdens de play-offs had gewonnen.

Richards erkent dat een dergelijk contract extra druk het met zich meebrengt in een stad als New York City: „Natuurlijk wordt het een grote uitdaging. Het zal anders zijn dan wat ik gewend ben, iets wat ik nog nooit eerder heb ervaren, maar als je een goede of geweldige speler wilt zijn, is dit iets waar je van moet houden. En zeg nou zelf, is er een betere plek om elke avond je kunsten te vertonen dan Madison Square Garden? Dit is in ieder geval een droom die uitkomt.”

Coach Tortorella is eveneens bijzonder blij met de komst van Richards, die hoogstwaarschijnlijk met onder anderen Marian Gaborik de eerste aanvalslinie van de Rangers gaat vormen: „Nadat we werden uitgeschakeld in de eerste ronde van play-offs, hebben we gekeken naar wat we nodig hadden. We kwamen tot de conclusie dat we ons op vier of vijf punten moesten versterken. Zo hadden we een topcenter nodig, evenals iemand die een goede power play kan spelen. Deze twee posities kunnen in ieder geval uitstekend worden ingevuld door Brad.”

Maar er was nog een reden voor de coach om Richards binnen te halen: „Brad zal binnen de club een misschien nog wel belangrijkere functie krijgen en dat is het begeleiden van jongere spelers. We zijn nog steeds aan het leren hoe we wedstrijden moeten winnen in de play-offs en Brad heeft hier ervaring mee. Het is volgens mij erg belangrijk dat jongere spelers leren hoe ze een pro moeten zijn en dit is ook een rol die hem op het lijf is geschreven.”

Foto: foxnews.com

 

Ook leuk om te lezen