Notre Dame komt weg met $42K boete

Door

De universiteit van Notre Dame is akkoord gegaan met een boete van 42.000 dollar vanwege de schuld aan de dood van student Declan Sullivan. De 22-jarige Sullivan kwam vorig jaar om het leven toen de hoogwerker, van waarop hij de training van de footballploeg aan het filmen was, omwaaide in een hevige najaarsstorm.

Notre Dame kon dood door schuld verweten worden, omdat de storm die op 27 oktober over Indiana raasde lang van te voren was aangekondigd. Sullivan had bovendien aangegeven dat hij – vanwege de storm – angst had om naar boven te gaan. En vanaf de hydraulische lift update hij nog zijn Facebook-account met te zeggen hoe gevaarlijk het wel niet was.

De school was aanvankelijk gelast om 77.500 dollar op te hoesten, maar kwam uiteindelijk weg met een boete die bijna de helft lager uitviel. Wel moeten de Irish een lesprogramma ontwikkelen waarin wordt onderwezen hoe veilig om te gaan met de zogenaamde scissorlift. Hoogwerkers als de lift waarop Declan Sullivan de dood vond, worden namelijk op tal van scholen en universiteiten in Amerika gebruikt om video’s vanuit vogelperspectief te maken.

Sullivan’s familie, die altijd achter de universiteit is blijven staan, kan leven met de ‘straf’.

,,We kijken uit naar de lancering van het lesprogramma, en we verwachtingen dat het een veiliger werkomgeving zal opleveren voor onderwijsinstellingen in het gehele land”, aldus Sullivan’s oom Mike Miley. ,,Er is geen betere manier dan Declan te gedenken dan door het voorkomen van tragedies als deze in de toekomst.”

Foto: journalgazette.net

Ook leuk om te lezen