Oklahoma City geeft winst uit handen tegen Grizzlies

1recap1play

* Oklahoma City Thunder is er niet in geslaagd om het thuisvoordeel in de best of seven play-off tegen de Memphis Grizzlies terug te krijgen. Het team van Scott Brooks had in de laatste minuut van de wedstrijd bij een stand van 81-81 de uitgelezen mogelijkheid om weer op voorsprong te komen in de serie, maar een paar domme acties zorgde ervoor dat Marc Gasol de winst voor de Grizzlies binnen kon halen. Het werd uiteindelijk 81 – 87. Bekijk hier de recap

* Marc Gasol was met 20 punten 9 rebounds en 4 assists de belangrijkste man aan de kant van de Grizzlies. Hij begon we wedstrijd met slechts 4 punten, maar in de tweede helft nam hij over en scoorde er nog eens 16. Zijn belangrijke vrije worpen zorgde ervoor dat de Grizzlies de leiding nemen in de serie. Zijn goede spel werd ook opgemerkt door zijn oudere broer Pau Gasol.

* Ondertussen vecht OKC op dit moment vooral tegen zichzelf. Kevin Martin kwam in Game 1 met 25 punten van de bank, maar heeft het daarna vooral laten liggen en Serge Ibaka schiet sinds Russell Westbrook geblesseerd is al 4 wedstrijden onder de 40% terwijl dat maar 9 keer gebeurde in het hele reguliere seizoen. Van Thabo Sefolosha en Kendrick Perkins worden normaal gesproken niet veel punten verwacht. Maar in de laatste wedstrijd schoten ze beiden 0-4 en dat is wel heel erg slecht. Als OKC de finale van de westelijke playoffs wil halen zullen er iets meer mensen moeten opstaan naast Kevin Durant.

* De vervanger van Westbrook, Reggie Jackson doet ondertussen wat hij kan. Hij verknalde in de laatste minuut de wedstrijd door dom vrije worpen weg te geven. Maar hij liet met 16 punten en 10 rebounds ook zien dat hij een soort mini-westbrook kan zijn. Die op alle mogelijke manieren toch kan scoren. Zoals hier

* Maandagnacht is de volgende wedstrijd nog steeds in het FedExForum in Memphis.Met de 2-1 stand in de serie kan het nog alle kanten op. Maar op dit moment laten de Memphis Grizzlies zien dat zij de meest stabiele ploeg lijken te zijn.