Red Sox-closer Hanrahan rest van seizoen uitgeschakeld

Door

Minnesota Twins v Boston Red SoxDe Boston Red Sox kunnen dit seizoen geen beroep meer doen op closer Joël Hanrahan. De werper moet een operatie ondergaan aan zijn rechter elleboog waarna hij zes tot negen maanden zal moeten revalideren. Daarmee komt er al vroeg een einde aan seizoen 2013 voor de deze winter van de Pittsburgh Pirates overgekomen relief pitcher.

Hanrahan kampt met een loszittende pees in zijn rechter elleboog, zo wees onderzoek van specialist James Andrews uit. De ervaren arts sluit niet uit dat er meer schade is aan het gewricht, waardoor Hanrahan mogelijk ook een Tommy John-operatie moet ondergaan. Dat is een van de zwaarste ingrepen die een pitcher kan ondergaan. De herstelperiode na die operatie kan oplopen tot ruim een jaar.

Met het wegvallen van Hanrahan lijkt de positie van closer in Boston voorbestemd te zijn voor de momenteel eveneens geblesseerde Andrew Bailey. De werper die vorig seizoen naar Boston werd gehaald om closer te worden kampt met een ontsteking in zijn biceps. Bailey zou op 14 mei van de Disabled List mogen komen, maar lijkt niet klaar om op die dag alweer te werpen. Tot Bailey herstelt is lijkt Junichi Tazawa de negende inning voor zijn rekening te nemen voor de Red Sox.

Ook leuk om te lezen