Cardinals aanvallend veel te sterk voor Nationals

Door

De St. Louis Cardinals hebben de tweede wedstrijd in de NLDS in eigen huis winnend afgesloten. In Busch Stadium werden maandag de Washington Nationals met 12-4 verslagen. De Cardinals trekken daarmee de stand in de best-of-five serie weer gelijk.

De startende werpers van beide ploegen kwamen al vroeg in de wedstrijd in de problemen. Manager Mike Matheny van de Cardinals haalde Jaime Garcia al na twee innings en 51 pitches naar de kant. De lefty had last van zijn schouder en werd direct naar het ziekenhuis gestuurd voor een MRI-scan. “Ik hoop dat het meevalt”, zei hij. Garcia miste dit seizoen al twee maanden vanwege zijn schouder.

Jordan Zimmerman

Garcia’s collega bij de Nationals, Jordan Zimmerman, hield het slechts drie innings vol. Op dat moment keek de ploeg van manager Davey Johnson al tegen een 5-1 achterstand aan. Niet gek als je naar de cijfers kijkt. Zimmerman had voor de wedstrijd een 0-2 record en een 9.12 ERA tegen de Cards.

De Cardinals waren aan slag duidelijk beter op dreef dan in de eerste wedstrijd. De titelverdediger scoorde maar liefst twaalf runs op dertien honkslagen. Alain Craig sloeg drie uit vijf met één RBI en Carlos Beltran was goed voor twee van de totaal vier homeruns. Nederlander Roger Bernadina kwam in de vierde inning als pinch-hitter in het veld voor Washington en kreeg één keer vier wijd.

Aanstaande woensdag staat het derde duel in deze serie op het programma in Washington.

Dit artikel is geschreven door Peter Hoogeboom

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen