San Antonio wint topper van Memphis, Clippers laten geen spaan heel van Kings

Lekker veel NBA wedstrijden gisteren en dus komen de recaps in twee delen op de site. Lees de andere recaps hier

Memphis Grizzlies @ San Antonio Spurs 95 -99

De San Antonio Spurs hebben de topper in de Western Conference gewonnen van de Memphis Grizzlies. Na reguliere speeltijd was het 87 -87 en dus moest er extra tijd aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Daarin schoten de Spurs net iets beter en dus wonnen ze de wedstrijd. Lang leek het er op dat Memphis ging winnen. Aan het begin van het vierde kwart stonden ze nog dertien punten voor. Of het kwam door de extra rust van donderdag zal niemand ooit weten, maar Tony Parker (dertig punten, zes assists) en Tim Duncan (zevenentwintig punten en vijftien rebounds) waren niet te stoppen door Memphis. Voor de Grizzlies hadden Zach Randolph (zeventien punten, vijftien rebounds) en Mike Conley (achtienpunten, twaalf rebounds) hadden ook een doubledouble.

Sacramento Kings @ Los Angeles Clippers 81 – 116

De LA Clippers lieten in eigen huis niets heel van de Sacramento Kings en daarvoor hoefde het team van Vinny Del Negro niet eens heel diep te gaan. Er was zelfs ruimt om de sterren Chris Paul en Blake Griffin te sparen in het vierde kwart. Jamal Crawford was met zeventien punten topscorer voor de Clippers. Marcus Thornton was met twintig punten de beste man voor Sacramento, hij maakte onder andere zes driepunters. De relatie tussen de Sacramento Kings en center DeMarcus Cousins lijkt steeds slechter te worden. De man om wie het normaal gesproken draait in Sacramento speelde maar achttien minuten.

Boston Celtics @ Milwaukkee Bucks 88 – 91

De Boston Celtics kwamen goed uit de startblokken en namen vroeg in de wedstrijd een 17-0 voorsprong. Tot ver in het derde kwart leek er niets aan de hand voor Boston, maar de Bucks vochten zich terug in de wedstrijd. Het was Brandon Jennings die met nog 24 seconden te gaan Milwaukkee de beslissende voorsprong gaf. Paul Pierce en Jason Terry kregen vervolgens de kans om de wedstrijd gelijk te trekken, maar de beide driepuntschoten gingen mis. Larry Sanders was na zijn triple-double in de vorige wedstrijd weer de grote man van de Bucks. Hij had in totaal achttien punten en zestien rebounds. Paul Pierce had negentien punten en was topscorer van de wedstrijd.

Indiana Pacers @ Golden State Warriors 92 -103

Beide teams hadden vier van de laatste vijf wedstrijden gewonnen, het werd dus een wedstrijd tussen twee teams in vorm. Een goed derde kwart voor de Warriors bracht uiteindelijk het verschil in de wedstrijd. De zestien punten voorsprong was te groot om in te halen voor de Pacers. Stephen Curry is bezig aan een uitstekend seizoen en bewees dat met twintig punten en elf assists ook in deze wedstrijd. David West was met drieëntwintig punten en acht rebounds de beste man voor Indiana.  Hoogtepunt van de wedstrijd was een buzzerbeater van Jarret Jack vanaf eigen helft aan het eind van het derde kwart.

Detroit Pistons @ Dallas Mavericks 77 – 92

Zolang Dirk Nowitzki geblesseerd is zijn de Dallas Mavericks vooral afhankelijk van O.J Mayo. In de wedstrijd tegen de Detroit Pistons gaf Mayo thuis en leidde hij zijn team met zevenentwintig punten naar de overwinning. Elton Brand speelde zijn beste wedstrijd tot nu toe voor Dallas, hij had zeventien punten en twaalf rebounds. De Detroit Pistons raakte slechts 27.5% van de schoten in de tweede helft. Brandon Knight had nog wel twintig punten voor Detroit. De wedstrijd betekende de terugkeer van  Derek Fisher in de NBA, hij mocht beginnen in de basis van de Dallas Mavericks, maar hij moet duidelijk nog zijn ritme vinden. Twee punten en drie assists in eenentwintig minuten zijn niet om over naar huis te schrijven.