Pats verslaan Colts, record voor Gronkowski

Door

 

Eerder dit weekend was op Sport Amerika te lezen dat tight ends een uitermate goed seizoen doormaakten. Om dat nog maar eens te onderstrepen evenaarde Rob Gronkowski in de confrontatie tussen de New England Patriots en de Indianapolis Colts het record voor spelers op zijn positie. In pas zijn tweede seizoen in de NFL tekende Gronkowski tegen de Colts voor zijn twaalfde, dertiende én veertiende touchdown van het seizoen. Daardoor staat hij nu gelijk met de dertien ontvangen touchdowns van Tony Gonzalez (2004) en Vernon Davids (2009).

Bij zijn laatste score positineerde de tight end zich achter Brady. De pass van de quarterback was zijwaarts en dat betekent dat de recordbrekende TD van Gronkowski de boeken in gaat als een rushing touchdown. Dat wil dus zeggen dat de nummer 87 van de Patriots het touchdown receiving record slechts geëvenaard heeft. Het lijdt geen twijfel dat Gronkowski, die in de redzone niet te stuiten lijkt, dit seizoen ook dat record nog voorbij zal streven. In de afgelopen vijf wedstrijden scoorde hij namelijk al negen touchdowns.

Dankzij de historische prestatie van Gronkowski liepen de Patriots na een verrassend gelijkwaardig begin van de wedstrijd snel uit naar een 31-3 voorsprong. Ook Wes Welker was weer volop betrokken in het aanvalsspel van de Patriots. De kleine receiver, die alle receivers in de NFL aanvoert, was in totaal goed voor 110 yards – zijn zevende wedstrijd van het seizoen met meer dan 100 yards. Met nog slechts een kwart te spelen leek er dan ook geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van coach Belichik.

Toch kwamen de Colts nog gevaarlijk dicht in de buurt. Grote man in het vierde kwart was wide receiver Pierre Garcon, die onder meer twee touchdown passes binnenhaalde.  Garcon speelde sowieso een zeer verdienstelijke wedstrijd. Aan de hand van quarterback Dan Orlovsky  behaalde hij 150 yards. Donald Brown had eerder in het kwart al een drive van maar liefst vijftien plays afgerond, waardoor de Colts uiteindelijk nog terugkwamen tot 31-24. De onside kickoff belandde echter in de handen van Patriots receiver Dion Branch, waardoor de comeback niet voltooid kon worden.

In voorgaande jaren bepaalden ontmoetingen tussen de Colts en Patriots vaak welke van de twee franchises aan het einde van het seizoen het beste record in de AFC zou hebben. Brady vs. Manning was een bijna jaarlijkse confrontatie tussen twee van de beste quarterbacks in de NFL. Maar zonder Manning hebben de Colts nog geen wedstrijd weten te winnen. Het was alweer de twaalde opeenvolgende verliespartij voor het team van Jim Caldwell. De Patriots gaan aan de leiding in de AFC, met negen gewonnen wedstrijden.

Foto: bostonglobe.com

 

Ook leuk om te lezen