MNF Preview – Kunnen de Chiefs stunten op Lambeau Field?

Door

lambeaufield packers

De laatste wedstrijd van week 3 is er eentje om niet te missen. De Kansas City Chiefs gaan op bezoek bij de Green Bay Packers. De ploegen hebben elf keer tegen elkaar gespeeld en het onderling resultaat is 7-3 in het voordeel van de Chiefs.

In de vorige speelronde verloren de Chiefs van de Denver Broncos (31-24). De wedstrijd gaven ze in de laatste seconden uit handen. De fumble van Jamaal Charles leidde de winnende touchdown in voor de Broncos in de laatste seconde. De Packers wonnen thuis van de Seattle Seahawks. In het laatste kwart wist Aaron Rodgers de wedstrijd naar zich toe te trekken en de eindstand te bepalen in het voordeel van de ploeg uit Green Bay.

Kunnen de Packers (2-0) hun winningstreak voortzetten of weten de verdedigend sterke Chiefs (1-1) te verrassen op Lambeau Field?

Het gevaar Travis Kelce

Alex Smith is er nog steeds niet in geslaagd om een touchdown te gooien naar een receiver dit seizoen. Echter weten de Chiefs  aanvallend toch elke wedstrijd gevaarlijk voor de dag te komen.

De favoriete targets van Smith zijn tight end Travis Kelce (10/164yrds, 2 TDs) en receiver Jeremy Maclin (9/109yrds, 0 TDs) Kelce is op dit moment één van de gevaarlijkste receiving tight ends. Hij weet met zijn lengte en het gebruik van zijn lichaam de meeste verdedigers te slim af te zijn en is in de redzone vaak een mismatch voor de tegenpartij.

Travis Kelce wordt meestal over het midden aangespeeld door zijn quarterback Alex Smith. Er zal er een tandem van spelers nodig zijn bij de Packers, om hem te verdedigen. Deze tandem zal bestaan uit middle linebacker Jake Ryan en de safeties Morgan Burnett en Ha Ha Clinton-Dix. Hij leidt het team met de meeste tackles (16) en weet goed de diepte uit het spel van de tegenstander te halen.

De secondary van de Packers zal 60 minuten lang scherp moeten zijn, Kelce heeft namelijk maar een beetje ruimte nodig om succesvol te zijn.

travis kielce chiefs

Jamaal Charles bouncing back

Chiefs’ runnig back Jamaal Charles was mede verantwoordelijk voor het verlies tegen de Broncos afgelopen weekend. Hij zal daarom vanavond extra gebrand zijn om een goede prestatie neer te zetten.

De Chiefs rush offense staat 11e en hebben met Charles en Knile Davis een gevaarlijk duo. Echter is het voor beide heren hard werken achter een niet al te sterke offensive line. Jamaal Charles draait goed over de grond met 182 rushing yards en een touchdown. Hij is niet alleen over de grond gevaarlijk maar ook door de lucht, met 48 receiving yards en een touchdown. Alex Smith gebruikt hem graag als valse receiver.

Als er ergens aanvallend kansen liggen tegen de Packers dan is het wel voor de running game van de Chiefs. De Packers staan namelijk 31ste in het tegenhouden van de run. Het defensieve front zal aan de hand van defensive end Mike Daniels en runstopper B.J. Raji op de toppen van hun kunnen moeten spelen om de sterke running game van de Chiefs tegen te houden.

De wapens van Rodgers

De grote vraag voor het begin van het seizoen was: ‘Zijn de Packers zonder Jordy Nelson nog wel kandidaat om de Super Bowl te winnen?‘ In de eerste weken lijkt het antwoord volmondig: “JA!”. Ze zijn namelijk aanvallend niet te stoppen aan de hand van de Aaron Rodgers. (43/56, 438 yrds, 5 TDs) De laatstgenoemde lijkt weer een indrukwekkend seizoen neer te gaan zetten en inmiddels de vervangers te hebben gevonden voor zijn favoriete receiver Jordy Nelson.

De jonge receivers Davante Adams (2de jaars) en Ty Montgomery (rookie) worden steeds meer betrokken in het spel van Rodgers. De Packers hebben op het laatste moment nog free agent receiver James Jones weten binnen te halen. Jones was gelijk van grote waarde geweest met vijf recepties voor 80 yards en drie touchdowns. Randall Cobb (13/154 yrds/ 1 TD) is de absolute leider van het receivercorps en het favoriete doelwit van de quarterback van de ploeg uit Green Bay.

Aaron Rodgers beschikt zoals je ziet over veel wapens en de vraag is hoe de Chiefs al deze wapens gaan bespelen vanavond. De speler die in de eerste weken het meeste indruk maakt in de secondary van de Chiefs, is de first round pick van dit jaar, cornerback Marcus Peters. Hij leidt het team niet alleen met tackles (12) maar ook met intercepties (2).

Marcus Peters weet met zijn agressieve speelstijl te overtuigen en heeft het vorige week erg goed gedaan tegen de twee top receivers van de Broncos. Hij zal dat ook vanavond moeten laten zien tegen onder andere Randall Cobb. Gelukkig heeft hij in de secondary nog meer goede verdedigers zoals cornerback Phillip Gaines en safety Eric Berry.

Rodgerspackers

Gevaarlijke pass rush

De pass rush van de Chiefs onder aanvoering van de Justin Houston is gevreesd. Houston wist vorig jaar bijna het sack record te breken en lijkt ook dit jaar weer een poging te gaan doen met 2,5 sacks in de eerste twee wedstrijden. De elite pass rusher zal vanavond zijn kans ruiken om Rogers te pakken te krijgen. Hij staat namelijk tegenover de back up tackle van Green Bay Packers, Don Barclay. De laatstgenoemde is de vervanger van de geblesseerde right tackle Bryan Bulaga.

Naast Houston beschikken de Chiefs ook nog over defensive end Allen Bailey en linebacker Tamba Hali. Beide spelers zijn net als Houston gevreesd in de pass rush. De sterke offensive line van de Packers kan dus hun borst nat maken vanavond.

De Packers beschikken overeen een goede running game (9de). Met Eddie Lacy (94 yrds) hebben ze een powerhouse in huis, die met het jaar beter wordt. Zijn back-up James Starks (97 yrds) is het seizoen ook sterk begonnen en zorgt voor de nodige tempowisselingen. Zij zullen door de defensie van de Chiefs heen moeten breken om de gevreesde pass rush wat aan banden te leggen.

Prognose:

Aaron Rodgers is te goed voor de defensie van de Chiefs en weet optimaal gebruik te maken van de verschillende wapens die hij tot zijn beschikking heeft. Daarnaast spelen de Packers thuis, wat ze nog even wat sterker maakt. De Chiefs weten in het begin mee te komen maar moeten uiteindelijk het onderspit delven.

Voorspelling: Packers winnen met 29-17

Ook leuk om te lezen