NHL Draftwatch: OHL heeft weer een paar grote talenten

Door

jakob_chychrun_sarnia_sting

In NHL Draftwatch wordt wekelijks gekeken naar de verrichtingen van prospects die in aanmerking komen te worden gedraft tijdens de aankomende NHL Draft. Welke clubs mogen volgend jaar als eerste kiezen en wie zijn de meest interessante spelers om in de gaten te houden? Net als vorig seizoen kan er een Nederlands talent gedraft worden, al wordt zijn naam minder genoemd dan die van Daniel Sprong vorig seizoen. Bartek Bison speelt voor Prince George Cougars in de WHL.

Deze week aandacht voor competitie die vorig jaar een hoop grote talenten voortbracht: de OHL. Vele spelers proberen om in de voetsporen van Connor McDavid, Dylan Strome en Mitchell Marner te treden. Ook dit jaar zijn er weer een paar grote talenten te vinden in de OHL en hier zetten we een paar opvallende op een rijtje.

Jakob Chychrun

Sarnia Sting leverde in 2012 al de toptalenten Nail Yakupov (Edmonton Oilers) en Alex Galchenyuk (Montreal Canadiens) af in de top drie van de NHL Draft. Jakob Chychrun is mogelijk de volgende in de rij. De verdediger wordt vooralsnog gezien als de beste beschikbare verdediger in de draft van 2016. Chychrun is een Canadees die is opgegroeid in Florida en sinds vorig seizoen in de OHL speelt. Dat debuutseizoen verliep, ondanks dat hij langdurig afwezig was met een schouderblessure, heel verdienstelijk: 16 goals en 17 assists in 42 wedstrijden. Daarnaast was hij direct alternate captain. Het leverde Chychrun nominaties op voor de titel beste rookie, beste verdediger en beste speler in de OHL. Chychrun is de zoon van Jeff Chychrun en de neef van Luke Richardson, beide oud NHL-spelers. Dit jaar bleef het tot zover bij één goal in twee duels.

Matthew Tkachuk

Waar Amerikaan Auston Matthews koos voor een avontuur in Europa, maakte Matthew Tkachuk dit seizoen de overstap naar de OHL. En dat betaalt zich tot zover prima uit. In de eerste twee duels maakte de zoon van oud-NHL’er Keith Tkachuk twee goals en vier assists. Daarmee is hij vooralsnog topscorer in de OHL. Tkachuk (nummer 7 in onderstaande filmpje)is eveneens een speler die bij de top tien wordt verwacht bij de aankomende draft. Vorig jaar was hij voor USA U18 al goed voor 38 goals en 58 assists in 65 duels.

Alex deBrincat

Alex deBrincat is een hele interessante speler die niet in de toppen van de lijstjes staat. De aanvaller stond vorig seizoen veelvuldig in de spotlights als de derde speler in een lijn met Connor McDavid en Dylan Strome. Dit seizoen zal deBrincat moeten bewijzen dat hij zelf zijn kansen kan creëren. Van deBrincat wordt vooralsnog gedacht dat zijn 51 goals en 53 assists in 68 duels vooral te danken waren aan zijn lijn. Dit seizoen zullen beide allicht in de NHL te bewonderen zijn en heeft deBrincat (nummer 12 in onderstaande filmpje) bij Erie Otters de kans om te laten zien dat hij meer is dan alleen ‘het lijnmaatje van’. Andere zorgen zijn de geringe lengte (1 meter 71) en het gewicht (71 kilo) van deBrincat.

Oranje boven!

Ook voor Bartek Bison is het seizoen eindelijk echt begonnen. De Nederlander in dienst van Prince George Cougars in de WHL noteerde in zijn eerste twee duels één assist. In beide duels was Everett Silvertips de tegenstander, beide teams wonnen één duel.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen