NHL Weekend Watch: Fraaie Canadese onderonsjes

Door

Vancouver Canucks v Calgary Flames

Elke week zijn er heel veel wedstrijden in de NHL. Maar de meesten zijn op tijdstippen dat wij in Nederland heerlijk op een oor liggen. En vooral doordeweeks is het een hele opgave om wedstrijden te gaan kijken. Maar in het weekend? Dan hoeven we niet in alle vroegte op het werk te zijn! Dus welke wedstrijden kan je kijken? SportAmerika zet de leukste wedstrijden voor je op een rij in NHL Weekend Watch.

Vrijdag

Om 01:30 gaan New York Islanders en Detroit Red Wings de strijd met elkaar aan. Voor zowel de Islanders als de Red Wings gold voorafgaande aan het seizoen dat er getwijfeld werd of zij de play-offs zouden kunnen bereiken. Beide ploegen hebben na het verstrijken van pakweg 40% van de reguliere competitie 42 punten vergaard en staan daarmee stevig op een plek op de ranglijst, die aan het eind van het seizoen goed is voor een plek in de play-offs. Twee verrassend goed presterende teams dus, een interessante confrontatie om te zien welke verrassing de sterkste van de twee is. John Tavares en Kyle Okposo (27 punten) zijn de meest veelscorende spelers van de Islanders, Henrik Zetterberg (26 punten) vervult die rol voor de Red Wings. Belangrijk is ook Pavel Datsyuk, die slechts 21 wedstrijden meedeed (11 minder dan Zetterberg) maar wel 23 punten noteerde. Belangrijk punt voor de Islanders is dat zij verdediger Johnny Boychuk moeten missen. De verdediger was zeker in het begin van het seizoen de motor van de aanval van de Islanders. De Islanders zullen het ook moeten doen zonder Michael Grabner. De Red Wings missen Stephen Weiss.

Zaterdag

In zowel de Western Conference als de Eastern Conference staat een mooi Canadees onderonsje op het programma. Om 01:00 treft Ottawa Senators de Canadiens in Montreal. Het is de eerste van vier confrontaties tussen beide rivalen dit seizoen. Waar Ottawa Senators kortgeleden coach Paul MacLean ontsloeg en op zoek is naar de weg naar boven, spelen de Canadiens tot dusver een sterk seizoen. De vorm was de afgelopen weken iets minder, maar met drie overwinningen uit de laatste vier wedstrijden lijken de Canadiens het juiste spoor weer te pakken te hebben.

In Vancouver staat om 4:00 een confrontatie op het programma tussen de Canucks en Calgary Flames. Wie twijfelt aan de rivaliteit van de beide teams, moet nog maar eens een kijkje nemen naar de start van het onderlinge duel op 18 januari van dit jaar.  

Beide ploegen presteren tot dusver verrassend goed met goede uitzichten op plaatsen in de play-offs. De Flames hebben echter zes duels op rij verloren en zullen op zoek zijn naar een mogelijkheid om het tij te doen keren. Het eerste duel van dit seizoen op 8 oktober, in Calgary, mondde uit in een 4-2 zege voor de Canucks.

ZondagRed Wings v Avs

Ook op zondag een pittige confrontatie tussen twee (oude) rivalen. Om 0:00 staat Colorado Avalanche in Detroit tegenover de Red Wings. Eind jaren ’90 troffen twee van de sterkste NHL-ploegen uit die tijd in de Western Conference elkaar zeer vaak en bereikte de rivaliteit tussen beide ploegen zijn hoogtepunt. Één van de meest memorabele herinneringen daaraan is de line brawl waarbij ook doelmannen Patrick Roy en Chris Osgood met elkaar op de vuist gingen.

Helaas treffen beide ploegen elkaar tegenwoordig minder vaak, omdat de Detroit Red Wings nu in de Eastern Conference uitkomen. Met de flamboyante Roy als coach op de bank bij Colorado belooft de eerste van twee confrontaties tussen beide ploegen echter wel een mooie wedstrijd te worden. Colorado presteert tot nog toe teleurstellend met een plek in de onderste regionen van de Central Division.

Goed weekend!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen