Devils en Coyotes boeken achtste zege op rij

Door

Op dit moment zijn er twee teams in de NHL niet te stoppen. De Phoenix Coyotes verstevigden hun derde plek in de Western Conference door een 3-2 overwinning op de Philadelphia Flyers en in de Eastern Conference kropen de New Jersey Devils weer iets dichter naar de achtste plek door een 1-0 zege op de Dallas Stars. Voor beide teams was dit alweer hun achtste overwinning op rij.

Op bezoek bij de koploper van de Eastern Conference pakten de Coyotes na overtime de volle buit dankzij een power play-goal van captain Shane Doan (foto). De grote uitblinker aan de kant van de bezoekers was echter goalie Ilya Bryzgalov die zevenendertig schoten wist te stoppen en maar twee keer de puck uit zijn net hoefde te halen.

Van die tegengoals was de tweede waarschijnlijk het zuurste; met nog ruim een minuut op de klok in de derde periode en bij een stand van 1-2 wist Claude Giroux namelijk toch nog een verlenging af te dwingen. In deze verlenging zorgde Doan uiteindelijk alsnog voor blije gezichten bij Phoenix.

De streak van de Devils bleef tevens in stand en ook zij wonnen hun wedstrijd met een minimaal verschil. In Dallas moesten dit keer de Stars eraan geloven door een late power play-goal van Nick Palmieri.

Hiermee werd ook de losing streak van Dallas verlengd. Het team van coach Marc Crawford heeft nu al vijf wedstrijden niet meer gewonnen en is daarmee naar de elfde plek gezakt.

Het feit dat zij nog wel evenveel punten hebben als de als achtste geplaatste Los Angeles Kings, geeft aan hoe spannend de slotfase gaat worden in deze conference.

De Devils kruipen in de andere conference weer een puntje dichter naar de achtste plek. Waar op een gegeven moment in het seizoen de achterstand zevenentwintig punten bedroeg, zijn dat er nu nog maar negen en gezien de huidige vorm is alles nog mogelijk.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Flyers en de Coyotes:

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Stars en de Flyers:

Ook leuk om te lezen