Red Wings herpakken zich, Canucks nemen revanche

Door

Het seizoen begon in Detroit niet zoals gehoopt. Met één gewonnen pot tegen twee verliespartijen, was het gisteren zaak voor de Wings om momentum te herpakken. En dat deden ze.  Het duurde even voor het doelpuntengeweld echt losbarstte, maar na 13 seconden gespeeld te hebben in de tweede periode, kon menig Red Wings fan er echt voor gaan zitten. Damien Brunner ramt de 1-0 in de linker bovenhoek, op aangeven van Zetterberg. Het tweetal speelde ten tijde van de lockout in Zwitserland en combineerde daar voor 41 goals, en lijken hun samenspel nu ook richting de NHL te kunnen doorzetten. Bertuzzi weet er 42 seconden later 2-0 van te maken.

Detroit Red Wings herpakken in confrontatie met Minnesota Wild hun momentum.
Detroit Red Wings herpakken in confrontatie met Minnesota Wild hun momentum.

Minnesota doet dan echter het nodige terug. Met goals van Zach Parise en Tom Gilbert komt Wild in een minuut of zes terug tot 2-2, maar niet voor lang. Zetterberg en Pavel Datsyuk verhogen binnen de tweede periode de score weer in het voordeel van Detroit, richting 4-2. In de opvolgende periode doet Bertuzzi daar weer een schepje bovenop met een 5-2 score, voordat Wild nog iets terugdoet, met 5-3 als eindresultaat. De Red Wings lijken weer een beetje terug, en fans zullen met name blij zijn met Bertuzzi die terug is na een paar door griep gemiste wedstrijden.

Elders in de league pakken de Canucks hun revanche op de Anaheim Ducks. Vancouver verloor iets minder dan een week geleden nog met 7-3 van de Ducks, maar weten nu zelf de bovenhand te krijgen en winnen thuis met 5-0.

Foto: Getty images

Ook leuk om te lezen