Lightning doet goede zaken, Penguins falen

Door

Een van de leukste affiches in de NHL bleek gisteren de ontmoeting tussen de Ottawa Senators en Tampa Bay Lightning te zijn. Beide aan kop in respectievelijke divisie, beide prima van start dit seizoen. En dat de teams inderdaad een elkaar gewaagd waren, bleek uit het score-verloop in hun directe confrontatie. 

Ottawa Senators v Tampa Bay Lightning

Al vrij snel weet Matthew Carle namens Lighting de 1-0 op het scorebord te krijgen. Ottawa’s antwoord, in de vorm van een gelijkmaker, volgt pas in de tweede periode, maar dan weten de Senators het momentum ook wel echt hun kant op te krijgen. De score loopt door bijdragen van Condra, Spezza en Karlsson op tot 1-3 in het voordeel van Ottawa. Dan wordt het echt een wedstrijd. De score golft op en neer als ook Lightnings’ Stamkos zich met een doelpunt en assist in de strijd gaat mengen. De tweede periode eindigt in 3-4, en pas in de derde periode pakt Tampa Bay de wedstrijd echt bij de lurven, om met doelpunten van Malone (2) en Pyatt het scorebord op 6-4 te laten eindigen. Wat een thriller.

Op ander ijs, elders in de league, stellen de Penguins wederom teleur. Het team uit Pittsburgh verliest voor de tweede keer op rij, dit keer van Winnipeg (2-4). Zowel de Bruins als de Hurricanes doen hun sportieve plicht, en ook de Devils weten de punten (in overtime) mee naar huis te nemen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen