Ravens vs. Bills - Tremaine Edmunds

Ravens verslaan Bills, Buccaneers langs Colts

Door

Ravens vs. Bills - Tremaine Edmunds

De Buffalo Bills hebben een grote kans gemist om een gooi te doen naar de divisiewinst. In Buffalo waren de Baltimore Ravens te sterk: 24-17. Tegenover het sterkste team in de NFL van dit moment waren de Bills dichtbij een gelijkmaker. De opleving van de Buffalo offense kwam echter te laat en Baltimore ging er met de zege vandoor. De Indianapolis Colts leden een dure nederlaag in de race om de play-offs. De wispelturige Tampa Bay Buccaneers waren te sterk: 38-35. Beide teams hebben nu een 6-7 record en lijken deelname aan het post-season te kunnen vergeten. Verder versloegen de Broncos de Texans (38-24), wonnen de Jets van de Dolphins (22-21) en waren de Browns te sterk voor de Bengals (27-19).


RAVENS NEMEN AFC-LEIDING STEVIGER IN HANDEN

Baltimore Ravens @ Buffalo Bills | 24 – 17


De Baltimore Ravens gaan als een mes door de boter door het sterke deel van hun speelschema. Na hun bye week wonnen de Ravens van de Patriots, Texans, Rams, Niners en gisteren de Bills. Voor Baltimore betekende het de negende overwinning op rij. In eerdere duels was het de uitstekende offense die de overwinningen voor de Ravens uit het vuur sleepte. Tegen de Bills en tegen de Niners was het de defense die een flinke duit in het zakje deed. De Bills kwamen niet verder dan 208 aanvallende yards uit 68 plays en quarterback Josh Allen werd maar liefst zes keer gesackt. De diepe bal van Allen kwam totaal niet uit de verf. Aan de andere kant had Lamar Jackson zeer weinig in te brengen tegen de solide Bills defense, maar zijn efficiëntie (16 uit 25 voor 145 yards en drie touchdowns) hielp hem uit de brand.

De Buffalo Bills kunnen troost vinden in het feit dat hun offense tot laat in het duel de kans op de gelijkmaker in leven hield. Maar zoals head coach Sean McDermott al aangaf: zoiets als een morele overwinning bestaat niet. De Bills liggen ver voor op de rebuild die volgend jaar voltooid had moeten worden, maar de offense mist nog enkele cruciale onderdelen. De o-line zakte te ver door het ijs en Allen heeft meer en meer getalenteerde targets nodig. In de play-offs zijn één à twee touchdowns plus twee à drie field goals namelijk niet voldoende voor een overwinning. Zelfs niet als je één van de sterkste defenses in de league hebt.

De Bills defense leverde echter wel een blauwdruk af voor het stoppen van de Ravens en Jackson. De enige big play die Jackson wist te fabriceren, was een 61-yard touchdown pass op tight end Hayden Hurst. Geen enkele Ravens speler wist voor meer dan 50 yards te rushen en Jackson kwam niet verder dan 145 passing yards. Baltimore kwam niet in de buurt van de aanvallende statistieken die ze normaal weten op te laten tekenen. Desondanks blijft dit het sterkste team in de NFL. Dat Buffalo tegen hen, net als eerder dit seizoen tegen de Patriots, goed mee kan, voorspelt ook een mooie toekomst voor de Bills.


BUCCANEERS WINNEN SHOOTOUT VAN DE COLTS

Indianapolis Colts @ Tampa Bay Buccaneers | 35 – 38


Jameis Winston under center is één van de meest wispelturige verschijnselen in de NFL. Zijn eerste pass leidde tot de eerste van zijn drie intercepties en gedurende de wedstrijd liep hij ook nog een breuk in zijn hand op. Uiteindelijk eindigde hij het duel met 456 passing yards en vier touchdowns, waaronder de game winning touchdown op Breshad Perriman. De Buccaneers hebben nu drie duels op rij gewonnen en Winston gooide voor de tweede keer dit seizoen meer dan 400 yards (de negende keer met meer dan 300 yards). Hij leidt de NFL met 27 keer persoonlijk balverlies en met zeven duels met meer dan één interceptie. Ondanks een wedstrijd waarin hij persoonlijk verantwoordelijk was voor vijf touchdowns blijft zijn positie als nummer één quarterback in Tampa hoogst onzeker.

De onfortuinlijke hamstringblessure van Bucs wide receiver Mike Evans was een aderlating, maar het bood ook een podium voor het overige aanvallende talent in Tampa. Chris Godwin haalde 91 yards uit zeven, O.J. Howard haalde er 73 uit vier en Perriman was goed voor 70 uit drie. Negen Bucs wisten een bal te vangen, zes lukte dat vier keer of vaker en vier maakten een touchdown. De overvloed aan aanvallend talent vraagt alleen nog maar om consistentie van de quarterback.

Dat Winston het dikwijls zwaar had, komt voornamelijk op het conto van Colts linebacker Darius Leonard. Hij was goed voor negen tackles en twee intercepties waarvan hij er eentje omzette in een touchdown. Sinds hij terugkeerde van zijn hersenschudding heeft Leonard zich ontwikkeld tot één van de betere linebackers in de league. Helaas voor Indianapolis was zijn optreden niet genoeg om de broodnodige overwinning binnen te slepen. Na drie verliespartijen op rij en een 6-7 record hoeven de Colts niet meer op de play-offs te rekenen.


OVERIGE DUELS


Denver Broncos @ Houston Texans | 38 – 24: de Broncos zijn deze december hét team om te vermijden. Rookie quarterback Drew Lock speelt vrij indrukwekkend in zijn eerste duels en kwam met zijn offense tot 31 punten in de eerste vijf drives. De Texans kwamen uiteindelijk nog redelijk goed terug van een 38-3 achterstand. Desondanks zijn ze met dit soort optredens moeilijk serieus te nemen als Super Bowl kandidaat.

Miami Dolphins @ New York Jets | 21 – 22: de Jets hebben revanche genomen op de Dolphins. Na eerder te hebben verloren, won Gang Green dit keer wel van de voormalig broodheer van hun head coach. Met iets minder dan anderhalve minuut te gaan kreeg New York de bal. De stand was 21-19 in het voordeel van de Dolphins. Een field goal van kicker Sam Ficken zou genoeg zijn voor de winst. Sam Darnold leidde de game winning drive en Ficken werd de gevierde man.

Cincinnati Bengals @ Cleveland Browns | 19 – 27: in de overwinning op de Bengals maakten de Browns voornamelijk gebruik van hun grootste offensieve kracht: de run game. Exemplarisch was een drive van 75 yards waarbij slechts één keer werd gepasst. Bij die drive kwamen 57 yards van één run door Nick Chubb, waarna Kareem Hunt afrondde met een touchdown. De Bengals hebben een impuls gekregen van hun eerste winst vorige week tegen de Jets. Vandaag was het niet voldoende, maar Cincinnati ziet er niet uit als een 1-12 team.

Coverfoto: John Munson / AP Photo

Ook leuk om te lezen