Steelers touchdown tegen de Ravens op Wednesday Night Football

Steelers winnen ook tweede COVID-clash

Door

Eigenlijk zou de ontmoeting tussen de Ravens en Steelers zes dagen eerder plaatsvinden. Waar de Broncos het echter moesten doen met een practice squad wide receiver als quarterback, werd de Ravens bijna een week extra gegeven om de boel weer op de rit te krijgen. Doordat de NFL zo openlijk met twee maten aan het meten was, had dit duel een vreemde bijsmaak. Dat gevoel zal zeker geheerst hebben bij de Steelers. Zij kregen voor de tweede keer een ingrijpende schemawijziging te verwerken door COVID-problemen bij een opponent. Desondanks wisten ze ook ditmaal te winnen, zij het met moeite: 19-14.

Foutenfestijn in het eerste kwart

De twee teams wisten pas enkele uren voor de aftrap pas dat het duel echt door zou gaan. In het eerste kwart werd duidelijk dat niemand er echt met zijn hoofd bij zat. Miscommunicatie tussen Robert Griffin III en Gus Edwards leidde tot een fumble recovery voor de Steelers en vlak daarna gooide Ben Roethlisberger een beschamende interceptie. Niet veel later kreeg Griffin een pick-six te verwerken en verknoeide Ray-Ray McCloud een punt return. Vier turnovers op rij: dit duel was absoluut geen feest voor de neutrale kijker. Net als Tuesday Night Football van enkele weken geleden was ook Wednesday Night Football geen succes. De Steelers zullen er maling aan hebben, want zij wonnen hun elfde duel en blijven daarmee ongeslagen.

Gehavend Baltimore doet lang mee

Ondanks dat de Ravens bijna een week de tijd hadden om iets te doen aan de COVID-impact op hun roster was er op game day nog steeds maar weinig over. Griffin moest Lamar Jackson vervangen en de running back taken werden opgevangen door Gus Edwards en Justice Hill. Daarbij kwam ook nog eens dat de defense weinig aansprekende namen had om receivers als Juju Smith-Schuster en Chase Claypool af te stoppen.

Griffin deed zijn best, maar kon met zijn gehavende offense weinig betekenen tegen één van de beste defenses in de league. Met slechts één training als voorbereiding was het nog een wonder dat Baltimore tot aan het bittere einde meedeed. De vervanger van Griffin in het derde kwart, Trace McSorley, gooide een touchdown pass en met iets minder dan drie minuten te gaan stonden ze slechts vijf punten achter. Een volledige comeback was echter iets te hoog gegrepen. Een terugkeer van Lamar Jackson is essentieel voor de 6-5 Ravens.

Offense blijft achilleshiel voor Steelers

Waar de Steelers defense tot één van de beste in de league behoort, geldt dat voor de offense allerminst. Zelfs tegen de gemankeerde Ravens defense speelde men weinig klaar. Zeker in de eerste helft. In de tweede helft wist Big Ben JuJu te vinden wanneer het ertoe deed en dat was voldoende voor de overwinning. Het blijft echter een zorgelijke situatie voor Pittsburgh. Het hielp overigens niet mee dat de Baltimore defense erop gebrand was om het de Steelers zo moeilijk mogelijk te maken. Voor een groot deel lukte het dat, maar uiteindelijk was het niet genoeg. Niettemin rest voor Pittsburgh een kritische blik op de offense. Het talent is er, maar om Kansas City de baas te kunnen zijn, is er output nodig.


Lees hier de recaps van de overige duels en beluister hier de meest recente SportAmerika NFL Podcast!

Cover foto: Shelley Lipton/Getty Images

Ook leuk om te lezen