NFL Update: Blessureleed in pittige oefenduels

Door

Washington Redskins v Baltimore RavensDe derde ronde van het voorseizoen in de NFL is meestal het moment om minimaal een helft met je starters te spelen. Dat zorgt voor boeiende wedstrijden en laat de kijker al iets proeven van het echte werk. Daar horen helaas ook flinke overtredingen en blessures bij. Een overzicht van wat er zo allemaal gebeurde.

Blessureleed voor Rams
St. Louis Rams quarterback Sam Bradford moest met nog 8:19 te gaan in het eerste kwart de wedstrijd tegen de Cleveland Browns al verlaten. Een blessure aan de linkerknie deed bij iedereen die de Rams een warm hart toedraagt het hart even stilstaan. Later vandaag (zondag) zal er een MRI-scan volgen. Vooralsnog is de prognose dat er geen serieuze schade is ontstaan de onlangs geopereerde knieband. Eerder in de wedstrijd kreeg Bradford al een flinke hit te verduren van Browns linebacker Paul Kruger. Er waren meer blessures bij de Rams te noteren.

Uiteindelijk wisten de Rams wel ruim te winnen (33-14) van de tegenvallende Browns. De thuisploeg kwam tot twee touchdowns. Starter Brian Hoyer gooide er één, en rookie backup Johnny Manziel rende zeven yards voor een zespunter. De bejubelde jongeling kon op veel pressie rekenen en kreeg twee sacks om de oren van Rams rookie Michael Sam. De Rams lijken met het mogelijke verlies van Bradford met tweedejaars QB Austin Davis een aardige backup in huis te hebben. Hij gooide 14/22 voor 198 yards en twee touchdowns, één interceptie.

Hersenschudding Welker
Denver Broncos wide receiver Wes Welker, die vorig seizoen nog drie wedstrijden miste door twee hersenschuddingen, mag er nog één bijschrijven. In de met 18-17 verloren wedstrijd tegen de Houston Texans kreeg hij een flinke klap tegen de helm van safety D.J. Swearinger. De tegenstander stond echter verbaast te kijken van de vlag die daarna op het veld verscheen: “Dit is de NFL,” zei hij. “Zo willen ze het en zo speel ik het spelletje.”

Broncos QB Peyton Manning was erg boos op Swearinger, gezien de fysieke geschiedenis van Welker. Of hij de start van het reguliere seizoen haalt is natuurlijk aan de doktoren. Manning gooide 21/27 voor 243 yards en twee touchdowns en één interceptie. De zespunters kwamen beiden op rekening van Emmanuel Sanders, twee lange vangballen. Na de twee touchdown kreeg Manning een straf tegen voor ‘treiteren’, de eerste keer in zijn carrière. Slachtoffer was natuurlijk Swearinger. Naast de scores van de Broncos en de blessure van Welker gebeurde er niet zo heel veel opvallends. Bij de Texans maakte rookie QB Tom Savage nog indruk met een goede drive; 5/6 voor 68 yards en één touchdown.

RGIII zakt door het ijs
We mogen ondertussen vraagtekens gaan stellen bij Washington Redskins QB RGIII. Oefenwedstrijd of niet, 20 yards en één interceptie plus drie sacks in één helft met de starters om je heen is heel mager. Steeds meer geluiden zijn er dan ook te horen en te lezen dat backup Kirk Cousins momenteel een kans zou moeten krijgen. Kijkende naar de resultaten op het veld zou dat ook terecht zijn. En dat is met nog één oefenwedstrijd te gaan geen fijne positie voor coach Jay Gruden. Griffin gooide een beroerde eerste helft tegen de Baltimore Ravens en keerde na rust terug voor één pass. Een interceptie. Het sloeg dus eigenlijk nergens op, al moet gezegd worden dat de offensieve linie van de Ravens prima pressie speelde.

Ook de aanval van de Ravens kwam nooit echt lekker op stoon. Joe Flacco gooide 16/23 voor 180 yards en één touchdown. Dat was wel een geweldige vangbal van veteraan Steve Smith. Cousins gooide na rust twee touchdowns en liet een prima indruk achter. Ook in deze wedstrijd een aantal nare momenten. Ravens defensive end Haloti Ngata kon zichzelf niet onder controle houden en plantte in het eerste kwart zijn schoen in left guard Shawn Lauvao. De zebra’s zagen het niet, maar er kan nog een straf volgen. Ravens running back Bernard Pierce leek een hersenschudding over te houden aan de wedstrijd. Een flinke aderlating omdat Ray Rice geschorst is voor de eerste twee reguliere wedstrijden. Oh ja, de Ravens wonnen: 17-23.

Overige uitslagen en nieuws:

Tampa Bay Buccaneers @ Buffalo Bills 27-14
Dallas Cowboys @ Miami Dolphis 20-25
Tennessee Titans @ Atlanta Falcons 24-17
New Orleans Saints @ Indianapolis Colts 23-17
Minnesota Vikings @ Kansas City Chiefs 30-12
Tennessee Titans v New Orleans Saints

  • Jimmy Graham heeft de boodschap van de NFL begrepen. De tight end van de New Orleans Saints zal stoppen met het dunken van de football na een score. Hij kreeg flinke boetes voor het onschuldige vieren wat in de wedstrijd ook altijd bestraft wordt met een 15-yard penalty. In de overwinning op de Colts van afgelopen nacht noteerde Graham twee passes voor 49 yards, maar geen score.
  • Zeer slecht nieuws voor de Denver Broncos. Kicker Patt Prater is voor de eerste vier wedstrijden van het reguliere seizoen geschorst. De ervaren speler zit al jaren in een programma nadat hij in 2011 werd opgepakt voor rijden onder invloed. De uitmuntende kicker noteerde vorig seizoen 25/26 field goal pogingen (96.2) en schoot in december tegen de Tennessee Titans nog een 64-yarder binnen.
  • Het lijkt erop dat Green Bay Packers nose tackle B.J. Raji het seizoen 2014 op zijn omvangrijke buik kan schrijven. Een gescheurde biceps, veroorzaakt in de wedstrijd tegen de Oakland Raiders afgelopen vrijdag is de boosdoener. De Packers lieten Raji tijdens offseason nog tekenen voor één jaar en vier miljoen dollar.

 

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen