Geen NFL avontuur voor kickster Silberman

Door

Lauren Silberman Participates at NFL Regional Scouting CombineGefrustreerd en wellicht ook enigszins in verlegenheid gebracht vocht Lauren Silberman tegen haar tranen na de regionale Combine afgelopen zondag. Ze was de eerste vrouw ooit die probeerde NFL geschiedenis te schrijven, maar meer dan een alinea zal het niet worden, aangezien ze tot maarliefst twee kicks kwam, die nog geen twintig yards haalden. De 28 jaar oude Silberman blesseerde de rechter bovenbeenspieren in aanloop naar de try-out en dat was duidelijk te zien.

Publiciteitsstunt
“Ik ben op een gegeven moment gestopt met oefenen,” zei ze. “Ik heb zelfs tijdens de warming-up geen kicks genomen, maar dit doet letterlijk en figuurlijk pijn. Ik kon het vandaag niet.” Waar sommigen op Twitter een lans breken voor Silberman omdat ze probeert door te breken in een door mannen gedomineerde sport denken anderen ondertussen aan een publiciteitsstunt. Wat de NFL er aan overhoudt is veel aandacht voor een regionale Combine op zondag in maart, iets wat meestal genegeerd wordt door de media.

Kreun van pijn
Het beeld was afgelopen zondag vrij surrealistisch. Silberman stond klaar voor haar kick, gadegeslagen door 36 andere kickers (allemaal mannen), een handvol scouts en meer dan twee dozijn aan media. De kick belandde onder begeleiding van een duidelijke kreun van pijn 19 yards verderop. De tweede poging was nog triester met ongeveer 13 yards. Hoe ver de kicks tijdens haar trainingsperiode kwamen wilde Silberman wonderbaarlijk genoeg niet kwijt.

Geen credits
Silberman is een voormalig voetbalster van Wisconsin. Terwijl ze nooit een football heeft aangeraakt in een officiële wedstrijd werd ze toch toegelaten vanwege haar atletische achtergrond. De 275 dollar aan inschrijfgeld is waarschijnlijk weggegooid en ze lijkt de credits te hebben verspeeld. Met haar staart tussen de benen verliet Silberman uiteindelijk het traininsgcomplex van de New York Jets. De bal lag bij haar, maar ze heeft hem verspeeld.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen