Concacaf CL: Seattle klaar na oorwassing in Mexico

Santos Laguna – Seattle Sounders 6-1 (7-3 over twee duels)

De Seattle Sounders zijn in de kwartfinale van de Concacaf Champions League uitgeschakeld. Op bezoek in Mexico werd tegen Santos Laguna een forse nederlaag geleden. Thuis werd nog met 2-1 gewonnen, maar ditmaal was Laguna veel te sterk voor de ploeg van Sigi Schmid. De gastheren zegevierden met liefst 6-1. Na een 2-1 ruststand – op dat moment nog genoeg voor een verlenging – liepen de Mexicanen in de tweede helft ver weg bij de Sounders. Met het resultaat is de Amerikaanse ploeg uitgeschakeld in de Concacaf Champions League.

Al snel was duidelijk dat Seattle een moeilijke avond tegemoet ging in Torreón. Binnen de tien minuten had Santos de in Amerika opgelopen achterstand al weggewerkt. Goals van Suárez en Peralta gaven het startsein voor Santos Laguna. Ondanks de stormachtige beginfase hield Seattle stand. Acht minuten voor rust leek de uitploeg ook terug te komen in de wedstrijd toen de mee opgekomen middenvelder Alvaro Fernandez een van de Amerikaanse kansen benutte.

Na rust verdween de hoop op en verlenging of meer voor Seattle. Met twee goals van Hercúles Gòmez bracht Santos de marge weer op twee doelpunten. Het geloof bij Seattle verdween, waarna de Mexicanen via een tweede goal van Suárez en een doelpunt van invaller Ochoa nog uitliep naar een grote overwinning.

Los Angeles Galaxy – Toronto FC 1-2 (3-4 over twee duels)

Toronto FC heeft voor een grote verrassing gezorgd door in de kwartfinale van de Concacaf Champions League favoriet Los Angeles Galaxy uit te schakelen. De ploeg van trainer Aron Winter en spits Danny Koevermans was op bezoek in het Home Depot Center met 2-1 te sterk voor de sterrenploeg uit Los Angeles. Beide ploegen startten voorzichtig, maar naiets meer dan een half uur was het Toronto dat de score opende Ryan Johnson die op aangeven van Nick Soolsma mooi in de verre hoek kopte.

Toronto had het duel onder controle, maar had de pech dat Ty Harden tien minuten na rust de bal in eigen goal gleed in een poging Robbie Keane het scoren onmogelijk te maken. Met de 1-1 stand wist Galaxy geplaatst voor de halve finale, maar het lukte David Beckham, Keane en Landon Donovan om dit resultaat te handhaven. In de 67e minuut zette Soolsma, nu op aangeven van Johnson, de eindstand op het scorebord. Keane kreeg nog een enorme kans op de gelijkmaker, maar faalde oog in oog met de keeper.

Met de nederlaag van Galaxy en de Sounders zijn alle ploegen uit de Verenigde Staten uitgeschakeld. Toronto FC is nu de enig overgebleven club uit de MLS in het toernooi.

Overige kwartfinales

Dinsdag werd ook al een kwartfinale afgewerkt. In een Mexicaans onderonsje was C.F. Monterrey met 4-1 te sterk voor Monarcos Morelia (na een 3-1 zege in het eerste duel). Monterrey speelt in de halve finale tegen de winnaar van het duel tussen A.D. Isidro Metapan uit El Salvador en Club Universidad Nacional uit Mexico. Deze wedstrijd staat vanavond op het programma.