Lions binden Johnson met historisch contract

Door

De Lions waren duidelijk; ze zouden Calvin Johnson niet na komend seizoen, als zijn contract af zou lopen, zomaar de deur van Ford Field uit laten wandelen. Nu hebben ze daad bij woord gevoegd, met een contract dat zijn gelijke niet kent. Over de volgende acht jaar mag Megatron maar liefst 132 miljoen dollar bijschrijven, waarvan 53 miljoen gegarandeerd. Dat is één van de grootste sportcontracten in de geschiedenis.

De dominante receiver werd in 2007 als tweede geselecteerd in de draft, na een indrukwekkende carrière bij Georgia Tech. Hij maakte indruk tijdens de NFL Combine en in zijn eerste seizoen liet Johnson al meteen zien een speciale speler te zijn. De winnaar van de Fred Biletnikoff Award – voor de beste college receiver – noteerde 756 yards. In het daaropvolgende rampseizoen van de Lions, waarin geen enkele wedstrijd gewonnen werd, was Johnson het enige lichtpuntje. De lange receiver brak door met 1331 yards en twaalf touchdowns.

In de afgelopen twee seizoen werd Johnson verkozen tot de Pro Bowl. In 2011 voerde hij de NFL aan met 1681 yards en moest hij wat betreft touchdowns (16)  alleen Patriots tight end Rob Gronkowski voor zich dulden (17). Matthew Stafford wist zijn favoriete doelwit maar liefst 96 keer te vinden en met die cijfers voegde Johnson zich in een illuster rijtje. Jerry Rice en Randy Moss waren de enige twee receivers die ooit eerder meer dan 1500 yards, 15 touchdowns en 95 receptions in één seizoen wisten te behalen.

De Lions wisten afgelopen seizoen zelfs, voor het eerst sinds 1999, de play offs te behalen. Megatron liet zien weinig moeite te hebben met de spotlights van het postseason. In zijn eerste play off wedstrijd was Johnson goed voor 211 yards en twee touchdowns.

Johnson’s coach Jim Schwartz liet weten dat wat de Lions Johnson ook aan zouden bieden, het eigenlijk niet genoeg zou zijn. “We vinden dat van een paar van onze jongens, maar hij is er één van”, aldus Schwartz. Adrian Peterson, die evenals Johnson in de draft van 2007 werd verkozen en afgelopen seizoen al een enorme contractverlenging ondertekende bij de Vikings, feliciteerde Johnson via Twitter: “Je bent elke cent waard. gefeliciteerd!”

 

Ook leuk om te lezen