MLS: Chivas boekt geflatteerde zege op Chicago

Chivas heeft gisteren in Chicago een ruime zege geboekt opde Fire. In het Toyota Center werd het 1-4. Na een klein uur opende Mejia de score namens de bezoekers. Chicago Fire maakte nog wel gelijk namens Nyarko, die scoorde op aangeven van de Nederlander Sherjill MacDonald. In de laatste twintig minuten nam Chivas echter duidelijk afstand: Velazquez, Agudelo en een eigen doelpunt van Anibaba zorgden voor de 1-4 eindstand.

Chicago Fire v D.C. United

Chivas was met een goede moraal afgereisd naar Chicago, als gevolg van het felbevochten punt dat ze vorige week pakten tegen LA Galaxy. Chicago begon de wedstrijd als hekkensluiter van de Eastern Conference. De thuisploeg zette de drang naar punten om in dominant spel en bracht de bezoekers in het eerste gedeelte van de wedstrijd in de problemen. Dit leidde niet tot grote kansen, maar in het begin van de tweede helft kreeg Paladini een grote mogelijkheid (na een fantastische steekbal van MacDonald), maar hij miste oog in oog met keeper Dan Kennedy.

Na de gemiste kans van Paladini kwam Chivas beter in de wedstrijd en dit resulteerde uiteindelijk in de openingstreffer van Mejia; hij scoorde op fraaie wijze van een meter of twintig. Chicago sloeg echter snel terug, want zeven minuten later was het Nyarko die een bekeken balletje van MacDonald afrondde. De wedstrijd was slechts korte tijd in evenwicht, want amper vijf minuten later kopte Velazquez de bal uit een vrije trap over de onzeker ogende keeper Tornaghi, en hiermee was het verzet van Chicago gebroken. Agudelo rondde even later knap af temidden van twee verdedigers en in de laatste minuut werkte Anibaba de bal wat klunzig achter zijn eigen doelman.

Chivas klimt door deze overwinning naar de tweede plek in de Western Conference achter FC Dallas, terwijl Chicago Fire hekkensluiter blijft in de Eastern Conference. Werk aan de winkel voor Sherjill MacDonald.