NBA Recap (122): Paul, Clippers onderuit bij Hornets

Door

NBA Recap, een rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 122.

Indiana Pacers at Washington Wizards 85-83

De Wizards waren op weg naar een knappe zege op de Pacers toen Paul George de Pacers met nog een minuut op de klok de eerste voorsprong van de avond gaf: 84-83. Daarop gooide Nene een inboundspass zomaar in de handen van de Pacers, wat kostbare tijd kostte. Indiana miste twee schoten, maakte een van de twee vrije worpen en John Wall kreeg negen seconden om een gelijkmakende score te produceren. Dit lukte hem, maar helaas voor de Wizards net buiten de tijd. Roy Hibbert was goed voor 19 punten, Danny Granger noteerde 16 punten. Jamal Crawford kwam tot 21 punten voor de Wizards.

Boston Celtics at Milwaukee Bucks 100-91

De Celtics boekten een belangrijke zege tegen playoff-concurrent Milwaukee. Boston op plaats zeven en Milwaukee op plaats negen wisten beiden het belang van dit duel, maar de ervaring ploeg van Doc Rivers was in het vierde kwart een maatje te groot voor de Bucks. Paul Pierce, goed voor 25 punten, steeg tijdens het duel naar plaats 26 op de all-time lijst voor topscorers. Hij passeerde Hal Greer.

Los Angeles Clippers at New Orleans Hornets 90-97

Het was de terugkeer van Chris Paul in de Big Ease. En de guard, die aan het begin van dit seizoen New Orleans verruilde voor Los Angeles, kreeg een staande ovatie van de fans van de Hornets. Lang waren de Clips de bovenliggende partij, maar opeens kwamen de Hornets terug en stalen brutaal de zege. Los Angeles zit in een moeilijke fase van het seizoen met 13 nederlagen in de laatste 19 duels en tegen de Hornets kwamen ze niet verder dan een schotpercentage van 39 procent tegen ruim 57 procent voor New Orleans. Chris Kaman was met twintig punten de grote man bij de Hornets.

Golden State Warriors at Houston Rockets 83-109

Een eenvoudige zege voor de Rockets, maar o zo belangrijk in de zware strijd om de plaatsen vier tot en met acht. Dallas op plaats vier heeft maar vier duels minder verloren dan Portland op plaats twaalf. Houston hield met de zege de achtste positie vast terwijl Golden State verder afzakte in het westen. Chandler Parsons was goed voor 20 punten, 11 rebounds en 4 assists voor de Rockets en Luis Scola noteerde 18 punten en 7 assists.

Utah Jazz at Sacramento Kings 103-102

De Kings kwamen terug in het vierde kwart en bij een achterstand van 99-97 en nog een minuut op de klok was er een bizar moment waarop Sacramento drie schoten miste, maar tevens ook drie keer de offensieve rebound pakte. Bij poging vier was het Marcus Thornton die de thuisploeg met een driepunter op voorsprong zette. Met twaalf seconden te gaan namen de Jazz de leiding weer over, waarna wederom Thornton met nog vier seconden op de klok de gamewinner leek te maken. Maar niets bleek minder waar, want het was Al Jefferson die met een tip-in en 0.9 seconden te gaan de wedstrijd in het voordeel van Utah besliste.

Memphis Grizzlies at Portland Trail Blazers 93-97

De strijd om de playoff-tickets in het westen, deel twee. En Memphis deed geen goede zaken. Weliswaar staan de Grizzlies nog op plaats vijf, maar er is geen ruimte voor misstappen meer. Anders kan de verrassing van vorig jaar dit seizoen zomaar buiten de boot vallen. In Portland was het Nicolas Batum die de thuisploeg met 24 punten naar een zege leidde, hoewel het Jamal Crawford was die de overwinning veiligstelde met vier rake vrije worpen in de laatste dertien seconden. Daar konden 22 punten van Marc Gasol geen verandering in brengen.

Ook leuk om te lezen