NBA Recap (121): McGee maakt droomdebuut voor Nuggets, applaus voor Fisher

NBA Recap, een rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 121.

Clippers at Thunder 91-114

De inkt van zijn handtekening was nog niet eens droog of Derek Fisher verscheen al in zijn Thunder-jersey op de vloer. Hij zat 10.18 minuten op de bank, toen hij onder luid applaus zijn opwachting maakte voor de ploeg uit Oklahoma, die de Clippers overigens met speels gemak versloegen. Fisher speelde bijna twintig minuten en maakte 5 punten. Kevin Durant legde er 32 in voor de thuisploeg, terwijl Blake Griffin met 7 punten voor LA zijn slechtst scorende prestatie leverde.

Lakers at Mavericks 109-93

,,Het enige positieve is dat we vrijdag weer een wedstrijd hebben.” Deze conclusie van Dirk Nowitzki somt de 48 minuten basketball van Dallas goed op. De basis van hun zege legden de Lakers in het tweede kwart. Een 24-6 run wisten de slecht schietende Mavs niet meer goed te maken. De tandem Kobe Bryant en Pau Gasol floreerde als in vroegere tijden. The Black Mamba tekende voor 30 punten, gevolgd door 27 punten van de Spanjaard. Ramon Sessions was vanaf de bank met 17 punten verdienstelijk. Nowitzki was met 26 punten nog wel topscorer bij de gastheren.

Pistons at Nuggets 115-116

Als je het hebt over een droomdebuut, dan zet je de DVD van Javale McGee op. De van de Washington Wizards overgekomen center was in zijn eerste wedstrijd voor Denver direct bepalend. Bij een 115-114 achterstand, met nog 5,0 seconden te gaan, reageerde hij alert op de misser van de vrije worplijn van Arron Afflalo. McGee tikte zijn 15de punt door de ring en de eindstand op de borden. Dat het nog zo close werd in Denver, want de Nuggets hadden een voorsprong van 24 punten, hadden de Pistons te danken aan Ben Gordon. De guard was goed voor 45 punten, schoot 9 op 9 van achter de arc, maar miste wel de gamewinner.

Timberwolves at Spurs 100-116

Wie naar San Antonio afreist, weet haast dat een nederlaag aanstaande is. De Spurs heersen als een vorst in het eigen AT&T Center. Zo was het ook tegen de Timberwolves. Tim Duncan (21 punten en 15 rebounds) kon het vierde kwart met gemak op de bank blijven zitten. Met 23 punten voor kon er weinig meer fout gaan. Al had Popovich Tony Parker aan het einde van het eerste kwart al zien vertrekken met een blessure aan z’n hamstring. Bij de T-Wolves misten ze Nikola Pekovic vanwege een enkelkwetsuur. Meest opvallende prestatie van Minnesota zijn de 53 punten die de vier reserves bij elkaar schoten.

Warriors at Hornets 101-92

Volgens Hornets-coach Monty Williams gaf z’n ploeg niet thuis tegen Golden State. Toch werd het duel pas in het vierde kwart beslist. Nadat New Orleans op 5 punten van de gasten was gekomen (84-79), werd een 8-0 run ze uiteindelijk teveel. Klay Thompson (27) en David Lee (25) waren samen goed voor meer dan de helft van de Warriors-productie. Hoogtepunt van New Orleans was de triple-double van Jarrett Jack: 17 punten, 10 rebounds en 11 assists. De laatste pointguard van de Hornets die dat flikte was…Darren Collison in februari 2010.