MLS Recap: LA Galaxy verzekert zich van play offs

Los Angeles Galaxy speelt ook dit seizoen mee in de play offs van de Major League Soccer. De ploeg is na de 4-2 zege op Toronto FC van vannacht zeker van een plek bij de eerste vijf in de Western Conference. LA staat nu tweede met 49 punten, evenveel als nummer drie Real Salt Lake. Nummer één San Jose Earthquakes is met zestig punten buiten bereik van de achtervolgers.

De wedstrijd van de Galaxy tegen het Toronto van de geblesseerde Koevermans leek na een half uur nog maar een formaliteit. Via twee goals van Juninho in de 11e en 33e leidde de ploeg al met 2-0. De eerste goal was een vrije trap die de middenvelder in de verre hoek krulde, de tweede was een fenomenaal afstandsschot in de kruising vanaf een meter of 35. Tussendoor raakte hij ook de lat nog.

Zowel het spelbeeld als de 3-0 van Keane in de 36e minuut deden een  makkelijke avond vermoeden. Donovan brak door op links en bereikte met een steekpass Magee. Die maakte een mooie beweging, waarna Keane twee man uitkapte en op wonderschone wijze de bal over de verbouwereerde keeper Hall heen stifte.

Twee minuten later bracht Toronto het verschil alweer terug tot twee goals. Na een verre inworp kopte Dunfield via via binnen. De ploegen gingen daardoor rusten met een 3-1 tussenstand.

Het duurde in de tweede helft lang voor dat er wat gebeurde. Galaxy hoefde niet meer, en Toronto kon niet meer. Toch kreeg LA het in de slotfase nog heet toen Luis Silva vier minuten voor het einde de aansluitingstreffer produceerde. In het zestienmetergebied had de Toronto-speler een goede lichaamsschijnbeweging, zijn schot vanuit een moeilijke hoek werd zo van richting veranderd dat keeper Saunders op de lijn mistastte en via wat verdedigers caramboleerde de bal in het doel.

Robbie Keane in eigen persoon maakte een einde aan alle onzekerheid door in de tweede minuut van de blessuretijd een zaalvoetbalgoal te produceren. In het strafschopgebied van Toronto showde hij zijn bewegingen om vervolgens met een droge knal in het dak van het doel te beëindigen: 4-2.

Bij de nummer twee in de Eastern Conference, Chicago Fire, lijkt de Nederlander Sherjill MacDonald zijn plek gevonden te hebben. Vorige week scoorde de aanvaller aan eenmaal. Dit keer droeg hij met een assist op Rolfe bij aan de 2-1 overwinning van zijn ploeg op Columbus Crew.