MLS: Red Bulls winnen, BWP verbreekt clubrecord Angel

Bradley Wright-Phillips Philadelphia Union v New York Red Bulls

De New York Red Bulls zijn bezig aan een wisselvallige reeks. Op het oog werd afgelopen nacht een redelijke stap gezet richting vormherstel. Onder leiding van het aanvalsduo Henry-Wright-Phillips won de ploeg op eigen bodem overtuigend van de Montreal Impact.

‘Brace’ Henry
Al na 6 minuten moest doelman Bush twee keer redding brengen op inzetten van Cahill en Wright-Phillips. De Red Bulls voelden zich duidelijk gesterkt door de terugkeer van Olave in het hart van de verdediging na een schorsing. Desalniettemin opende Montreal de score na een ‘rush’ van Dilly Duka.

Vroeg in de tweede helft trokken de Red Bulls de stand weer gelijk. Een voorzet van Alexander werd al duikend ingekopt door Thierry Henry. De ploeg hield vervolgens de druk erop en kort daarna was het wederom Henry die het net wist te vinden, ditmaal vanaf rand zestien met een bekeken schot in de verre hoek.

‘Brace’ Wright-Phillips
Een grote kans voor invaller Di Vaio werd gevolgd door een uitbraak aan de andere kant. Een steekbal van Henry stelde Wright-Phillips in staat de 3-1 binnen te schieten. Met zijn 19e goal van het seizoen evenaarde de Engelsman het clubrecord van Juan Pablo Angel.

In het restant van de wedstrijd vocht Montreal voor de aansluiting en vond dat 10 minuten voor tijd ook via Andrés Romero. Een dekkingsfout in de Red Bull verdediging stelde hem in staat de 3-2 te maken. Lang mocht de ploeg uit Montreal echter niet hopen op een gelijkspel. Deze werd de kop ingedrukt door wederom een treffer van Bradley Wright-Phillips. Een dieptepass van Luyindula werd zorgvuldig langs doelman Bush geschoten.

Record Angel
Hiermee kroonde de spits zichzelf tot recordhouder bij de New York Red Bulls. De 4-2 betekende voor Wright-Phillips zijn 20e treffer van het seizoen. Juan Pablo Angel maakte in 2007 19 goal voor de Red Bulls, maar is nu dus voorbij gestreefd door Wright-Phillips, die aan de hand van Henry een stormachtige ontwikkeling doormaakt in New York.