Onvermoeibare Donovan dirigeert Galaxy naar winst

DC United v Los Angeles Galaxy

Veteraan Landon Donovan heeft afgelopen nacht opnieuw bewezen dat hij zijn laatste maanden als profvoetballer waardig wilt afsluiten. Zonder de licht geblesseerde man in vorm Robbie Keane won LA Galaxy makkelijk van D.C. United, dat daarmee zijn eerste plek in de Eastern Conference weinig eer aandeed. Dankzij de 4-1 overwinning blijft de Galaxy in het spoor van de Sounders in de Western Conference.

Eenzijdige eerste helft
De wedstrijd was amper op gang getrapt wanneer Donovan een achteloze pass van D.C. United-verdediger Boswell onderschepte. Zijn gerichte doorsteekpass zond Alan Gordon weg. Na een slechte controle van mede-spits Zardes kwam het leer opnieuw voor de voeten van Gordon die dit keer met succes zijn eigen kans ging.

Vervolgens drukte LA de leider in de Eastern Conference terug op de eigen helft. Na 25 minuten verpersoonlijkte doelman Hamid de wankele toestand van zijn verdediging op een hoekschop van Donovan. De stuiterende volley van de boomlange Omar Gonzalez gleed al te makkelijk voorbij de jonge keeper.

Prachtig passenspel
Nog voor de rust gooide Galaxy de wedstrijd op slot en alweer lag veteraan Donovan aan de basis van een beslissende aanval. Na 26 opeenvolgende passes op de vijandige helft zette de recordinternational met een splijtende pass vier verdedigers in de wind. De pass van opkomende back DeLaGarza werd vervolgens in doel gewerkt door zijn ploegmaat op de rechterflank Hudisic.

Dubieuze strafschopfout
In het begin van de tweede helft nam LA gas terug waardoor D.C. United ruimte kreeg om op te rukken. De tot dan toe onzichtbare Eddie Johnson dwong met een gelukje Leonardo tot een own-goal. Na de onverwachte tegentreffer nam Donovan de controle over de wedstrijd opnieuw op zich. De aanvalstorm van LA werd beloond met een strafschop die weliswaar gebaseerd was op een denkbeeldige fout op Gonzalez. Op zijn gekende manier trapte Donovan vanaf de penaltystip beheerst binnen.