NBA Update: Love reageert op Taylor, leider James Harden

Door

Minnesota Timberwolves v Golden State Warriors

De relatie tussen Kevin Love en de Minnesota Timberwolves is wel eens beter geweest. Zes jaar speelde de forward voor de club totdat hij deze zomer zijn vertrek aankondigde. Kevin Love vertrok net als LeBron James naar de Cleveland Cavaliers. Hoewel de Timberwolves er het nodige voor terug kregen leek het Glen Taylor, de eigenaar, verstandig om zijn visie te geven over het vertrek van Love. Op de radio bij ESPN sprak Taylor zijn twijfels uit.

In het kort komt het er op neer dat Love bij zijn vorige werkgever niet veel hoefde te verdedigen, iets wat hem straks bij Cleveland wel eens kan worden aangerekend. Daarnaast noemde Taylor zijn voormalige ster slechts de nummer drie van de nieuwe Big Three. Love zou het volgens Taylor niet goed kunnen doen bij zijn nieuwe club. Hij zou bij overwinningen niet de credits krijgen maar wel de gebeten hond zijn als het straks niet loopt bij de Cavaliers.

Zoals te zien is reageerde Love rustig op het commentaar. Wat hem betreft mogen de Minnesota Timerwolves niet klagen met wat ze hebben terug gekregen voor Love. En dus moet Taylor zijn aandacht maar gewoon bij zijn eigen team houden. In een eerder interview op dinsdag had hij ook alleen maar lovende woorden over de zes jaar die hij bij de Timberwolves onder contract heeft gestaan.

Captain America: James Harden
Volgens de voorzitter van Team USA kan er geen misverstand over bestaan. Aan de Washington Post liet Jerry Colangelo weten dat wat hem betreft James Harden de grote leider van het huidige WK-team is. Nu alle voorbereidende wedstrijden er op zitten (lees hier meer over de voorbereiding) is het tijd voor het WK. Zaterdag speelt Team USA de eerste wedstrijd in de poule. “Op dit moment zou ik denk ik naar Harden kijken als de leider. Hij is een soort natuurlijk leider en hij lijkt die rol ook geaccepteerd te hebben. Je kunt het voelen. He’s the one

Terwijl er veel ogen gericht zijn op de return van Derrick Rose en ook Anthony Davis de afgelopen tijd veel indruk heeft gemaakt wijst de voorzitter dus naar de 25-jarige speler van de Houston Rockets als de leider. Voor The Beard zal het een belangrijk WK worden. Na een toch teleurstellend seizoen waarin er al in de eerste ronde van de playoffs werd verloren van de Portland Trailblazers kan Harden voor de trots van de natie laten zien dat hij in vorm is. En dat hij met zijn Rockets erop gebrand is het dit seizoen beter te doen. Colangelo ziet het dus wel goedkomen met James Harden tijdens dit WK. Zaterdag mag Harden zelf laten zien dat hij inderdaad Captain America is.

DeMarcus Cousins maakt indruk bij Team USA
Hij liet aan de journalisten die bovenop Team USA zitten al weten zich geen enkele zorgen te maken over dat hij bij de definitieve WK selectie zou zitten. Uiteindelijk bleek dat zelfvertrouwen Cousins niet onterecht. Coach Mike Krzyzewski nam hem daadwerkelijk op in de definitieve selectie. Als een back-up achter Anthony Davis overtuigde Boogie coach K.

In de laatste oefenwedstrijd voor het WK bleek ook weer dat Cousins bij de kern van het team zit. Hij kwam als vierde van de bank af. Het is de groep waar coach K. veelvuldig over gesproken heeft. De kern van negen spelers op wie de focus is gericht. Nog wat revaliderend van zijn blessure die hij in Chicago op liep valt Cousins op. Het zelfvertrouwen over het blijven bij de selectie probeert hij nu te gebruiken in het veld. Het geeft Team USA weer voldoende mogelijkheden van de bank af.

Shannon Brown naar Miami Heat
Shannon Brown heeft een contract getekend bij de Miami Heat. Afgelopen seizoen kwam Brown uit voor de New York Knicks en de San Antonio Spurs. Hij kwam 29 keer in actie. De point guard tekent voor een jaar bij de Heat en krijgt daarvoor 1,3 miljoen dollar.

Het afgelopen seizoen kreeg Brown een aantal keer een 10 dagen contract, maar uiteindelijk lieten de Knicks hem in juli gaan. Heel veel interesse leek er daarna niet te zijn, maar nu hebben de Heat dus toegeslagen. Browns carrière leek al een tijd af te glijden. Hij was er nog bij toen de Los Angeles Lakers in 2009 en 2010 de titel pakten in de NBA. Inmiddels heeft Brown voor zeven clubs gespeeld. Hij kwam tot op heden tot 403 wedstrijden. Met een eenjarig contract kan de 28-jarige point guard zich aankomend seizoen bij de Heat opnieuw in de belangstelling spelen.

Leandro Barbosa op weg naar Golden State
De Golden State Warriors lijken grote kanshebber om Leandro Barbosa aan te trekken. Volgens verschillende bronnen is de Braziliaanse ster dicht bij een overeenkomst.

Het zou gaan om een deal waarin de Golden State Warriors een eenjarig contract voor de 31-jarige Barbosa hebben klaarliggen. Afgelopen seizoen kwam de Braziliaan tot 20 wedstrijden voor de Phoenix Suns. Hij tekende daar in januari een contract, maar in maart was zijn seizoen alweer voorbij. Een blessure aan zijn hand zorgde voor het vroege einde van de samenwerking tussen de Suns en Barbosa. Inmiddels is de Braziliaan weer blessurevrij en komt hij ook uit voor zijn eigen land op het WK.

Michael Beasley doet workout bij de Lakers
Ze hadden een oogje laten vallen op LeBron James en leken ook wel geïnteresseerd in de komst van Carmelo Anthony. Geen van beiden kozen uiteindelijk de weg richting de Los Angeles Lakers. Bij de Lakers bleef het een tijdje rustig en hele grote namen werden er niet binnen gehengeld. Dinsdag roerde de Lakers zich opeens weer. Er werd een workout geregeld voor acht spelers waaronder Michael Beasley. Dat is althans wat bronnen aan USA Today meldden.

Michael Beasley is op zoek naar een nieuwe club nu zijn contract bij de Miami Heat er op zit. Hij kwam in slechts 4 van de 20 play-offwedstrijden van de Heat in actie. De Lakers hebben nog maar dertien spelers in hun roster en kunnen dus nog twee spelers aantrekken. De overige aanwezigen op de workout: Dexter Pittman, Greg Stiemsma, Daniel Orton, Bobby Brown, Toney Douglas, Ben Hansbrough en Malcolm Lee

Ook leuk om te lezen