Kevin Durant in de prijzen

Door

Kevin Durant is weer een prijs rijker. De 22-jarige small forward van Oklahoma City Thunder ontving woensdagnacht voorafgaande aan het duel met de Houston Rockets de ‘USA Men’s Basketball Athlete Of The Year’ award.

Durant heeft de prijs te danken aan zijn uitstekende optreden tijdens het WK eerder dit jaar in Turkije. Onder zijn leiding sleepte de Amerikaanse ploeg goud binnen, terwijl daar vooraf geen rekening mee was gehouden.

Er werd voor het toernooi gezegd dat de ploeg te jong zou zijn en dat er te weinig spelers in het team waren die een wedstrijd konden beslissen. Alle spelers die in 2008 goud hadden wonnen op de Olympische Spelen van Beijing, waren er niet bij voor het WK van 2010. Hierdoor miste Team USA onder meer Kobe Bryant, Lebron James en Carmelo Anthony.

Durant bewees het tegendeel en speelde op het WK de sterren van de hemel. De vorm die hij in het voorbije seizoen al in de NBA had getoond, hij werd de jongste topscorer ooit, nam hij moeiteloos mee naar Turkije.

Ook dit seizoen liggen de Thunder (18-8) weer op schema. Samen met Russel Westbrook, die ook indruk maakte tijdens het WK, probeert ‘KD’ de Thunder opnieuw naar de play offs te leiden. Vorig jaar strandde ze in die play-offs tegen de uiteindelijke winnaar Los Angeles Lakers

Woensdagnacht gaf Durant in ieder geval een goed vervolg aan de uitreiking. Tegen de Houston Rockets werd gewonnen met 117-105 en Durant scoorde 32 punten, pakte 7 rebounds en deelde 4 assists uit.

Foto: 40acresofhoops.com

Ook leuk om te lezen