NBA Retro: De 25 meest bijzondere bijnamen

Door

Benetton Treviso v Banca Tercas Teramo - Lega Basket Serie A

De NBA barst van de historische hoogtepunten. Bij SportAmerika willen we die vooral niet vergeten en dus brengen we elke week een onvergetelijk NBA-moment. Vandaag: De 25 meest bijzondere bijnamen.

Bekijk de vorige NBA Retro: De zwakste seizoenen na een kampioensjaar

Lijstjes. De één krijgt er niet genoeg van, de ander gruwelt er van. Er zijn vele lijsten in omloop, waaronder de bekende lijst van de 50 beste basketballers ooit en welke 10 spelers hier vanaf 1996 bijgevoegd zouden moeten worden. SportAmerika besteedde hier ook al aandacht aan.

Veel lijsten gaan in op het serieuze deel van het basketball. Grootste spelers, beste teams, de MVP-race, ranking, etc. Het minder serieuze deel komt echter niet zo vaak aan bod en SportAmerika heeft daarom een (in willekeurige volgorde opgestelde) lijst gemaakt van de 25 meest bijzondere bijnamen in de NBA, uit de ontelbare die er zijn. Hierbij gaat het niet om de status of om carrières, maar wel om meest originele of opmerkelijke bijnamen. Zoals Paul ‘The Truth’ Pierce ooit zei: “Once you gain a nickname in this league, that’s the ultimate respect.”

1. Brian Scalabrine: ‘The White Mamba’. Lang niet zo goed en succesvol als Kobe Bryant, maar wat een held is/was deze man. Een fan favorite van iedereen die de NBA een warm hart toedraagt – niet in de laatste plaats SportAmerika.

2. Stacey Augmon: ‘The Plastic Man’. Augmons extreme flexibiliteit deed hem lijken op de stripheld The Plastic Man.

3. Jon Brockman: ‘The Brockness Monster’. Een bijnaam die eigenlijk niemand wil krijgen. Brockman (wie kent hem niet) kreeg de zijne omdat hij zo weinig in NBA-wedstrijden te zien was, dat zijn weinig optredens, gelijk het Schotse monster, een mythische status kregen.

4. Larry Johnson: ‘Grandmama’. Voor Kyrie Irving’s Uncle Drew maakten de basketballfans al kennis met een karakter genaamd ‘grandmamma’. Johnson speelde zijn oma in een serie hilarische reclames voor Converse.

5. Bob Cousy: ‘The Houdini of the Hardwood’. Hall of Famer Cousy behoeft geen verdere introductie. Zie hier de bijdrage van SportAmerika over zijn invloed op de point guard positie.

2 Reacties
  1. Bahadir 9 jaar ago

    Het standaard zinnetje voor een ‘incredible play’ van Derrick Rose: ”Too big, too strong, too fast, too good”. Die is wel kicken.

    Maar mijn favoriete blijft toch wel die van Paul Pierce; ”The Truth”. Bazer kan niet.

  2. Bahadir 9 jaar ago

    Ik was er nog één vergeten te vermelden. Blake Griffin a.k.a. ‘The Flying Lion’: https://www.youtube.com/watch?v=7n1Vv1u7ZJk

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen