LeBron James leidt Cavaliers in overtime langs Bulls

Cleveland Cavaliers v Chicago Bulls

LeBron James heeft zijn eerste wedstrijd sinds zijn terugkeer naar Cleveland gewonnen. In Chicago werden de Bulls met 114-108 verslagen. Beide teams speelden sterk en na 48 minuten was er dan ook nog geen winnaar. King James zou vervolgens in overtime zijn team de overwinning bezorgen. De superster scoorde acht van zijn 36 punten in de verlenging.

Ook Tristan Thompson was belangrijk voor de Cavs. Hij pakte in totaal dertien rebounds, waarvan twaalf aanvallende.

James had naast zijn 36 punten ook acht rebounds, vier assists en vier steals. Kevin Love noteerde een double-double met zestien punten en hetzelfde aantal rebounds. Point guard Kyrie Irving had 23 punten.

Derrick Rose en Kirk Hinrich maakten de meeste punten voor de Bulls. Zij hadden allebei twintig punten. De point guard zou maar 25 minuten spelen vanwege een enkelblessure. Pau Gasol (15), Mike Dunleavy (14), Aaron Brooks (11), Tony Snell en Taj Gibson (10) noteerden ook dubbele cijfers. Joakim Noah pakte dertien rebounds. Daarnaast had Chicago in totaal veertien (!) blocks.

Tip-Off
De Los Angeles Clippers versloegen na een spektakelstuk de Los Angeles Lakers. In het Staples Center werd het 118-111. De Clippers begonnen goed aan de wedstrijd en leken op weg naar een makkelijke overwinning. In het eerste kwart maakte de ploeg van coach Doc Rivers negen punten meer dan de Lakers.

Kobe Bryant en zijn teamgenoten gaven echter niet op en scoorden in zowel het tweede als derde kwart meer punten. Uiteindelijk trokken de Clippers toch aan het langste eind. Vooral Bryant speelde erg matig in het laatste kwart. De shooting guard raakte maar één van zijn zeven schoten.

Blake Griffin was de grote man aan de kant van de Clippers. De power forward had 39 punten, zeven rebounds en vier assists. Daarnaast was hij ook nog eens sterk van de vrije worplijn. Griffin raakte elf van zijn twaalf pogingen. Jamal Crawford speelde ook goed. Hij maakte 22 punten, waaronder drie driepunters.

Jordan Hill maakte de meeste punten voor de Lakers. Hij eindigde de wedstrijd met 23 punten. Bryant noteerde 21 punten en zeven assists. Point guard Jeremy Lin speelde ook sterk met zeventien punten en negen assists.

Three Point Play
– De Sacramento Kings zorgden voor een verrassing door de Portland Trail Blazers met 103-94 te verslaan. Rudy Gay werd de eerste speler dit seizoen met veertig punten in een wedstrijd. Hij schoot 13-uit-19 en had daarnaast acht rebounds. Darren Collison en DeMarcus Cousins scoorden allebei zeventien punten.

LaMarcus Aldridge had de meeste punten voor de Trail Blazers. Hij eindigde de wedstrijd met 22. Damian Lillard had twintig punten en zeven rebounds, maar schoot erg matig. De point guard raakte maar vier van zijn dertien schoten. Van de vrije worplijn ging het beter. Lillard raakte acht van zijn negen pogingen.

– De San Antonio Spurs verloren in Arizona van de Phoenix Suns met 89-94. Isaiah Thomas maakte in 29 minuten 23 punten. Ook Markieff Morris speelde goed. Hij noteerde een double-double met 20 punten en elf rebounds. De Suns schoten dramatisch van de driepuntlijn. De ploeg raakte maar twee van de achttien schoten (11,1%). Tony Parker scoorde de meeste punten aan de kant van de Spurs. Hij was goed voor negentien punten.

– De Indiana Pacers verloren in eigen huis van de Memphis Grizzlies. In Indianapolis werd het 97-89. Zach Randolph was de grote man aan de kant van de Grizzlies met 22 punten en dertien rebounds. Ook Marc Gasol was belangrijk met twintig punten en zes boards. Chris Copeland was de topscorer aan de kant van Indiana. Hij maakte zestien punten.

Stat of the Night
Rudy Gay: 36 MIN, 40 PTS, 8 REB, 1 AST, 1 STL, 0 BLK, 3 3PM, 13/19 FG, 11/13 FT

Rookie Jabari Parker liet tegen de Philadelphia 76ers (93-81 winst) zien wat hij in huis heeft.

De vrijdag stond naast NBA-wedstrijden ook in het teken van Halloween. Deze jongen wilde op zijn idool, DeAndre Jordan, lijken.

Cleveland Cavaliers (1-1) – Chicago Bulls (1-1) 114-108
San Antonio Spurs (1-1) – Phoenix Suns (2-0) 89-94
Memphis Grizzlies (2-0) – Indiana Pacers (1-1) 97-89
Philadelphia 76ers (0-2) – Milwaukee Bucks (1-1) 81-93
Portland Trail Blazers (1-1) – Sacramento Kings (1-1) 94-103
Los Angeles Clippers (2-0) – Los Angeles Lakers (0-3) 118-111

Foto’s: Getty Images