NBA Recap (44): Irving’s game-winner in Boston

Door

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 44.

Cleveland Cavaliers at Boston Celtics 88-87

Ray Allen keerde terug voor de Boston Celtics en de ploeg van coach Doc Rivers stevende af naar een overwinning op de Cleveland Cavaliers. Onder leiding van rookie Kyrie Irving knokten de Cavs zich terug in de wedstrijd, plaatsten een 12-0 run in het vierde kwart en wisten de wedstrijd te winnen door een layup van Irving in de laatste seconden. De spelverdeler was goed voor 23 punten en 6 assists.

Indiana Pacers at Orlando Magic 106-85

Danny Granger scoorde 24 punten, David West en George Hill beide 16 punten en de Indiana Pacers boekten een sterke 106-85 overwinning op bezoek bij de Orlando Magic. Orlando is het even helemaal kwijt na de beschamende nederlaag in New Orleans en het commentaar van sterspeler Dwight Howard. De center maakte zijn teamgenoten uit voor rotte vis.

Toronto Raptors at New Jersey Nets 94-73

DeMar DeRozan scoorde 19 van zijn 27 punten in de tweede helft en de Toronto Raptors namen afstand van de New Jersey Nets en boekten een eenvoudige 94-73 overwinning. Coach Dwane Casey was onder de indruk van het optreden van DeRozan, zeker nu zijn ploeg een tijd niet kan beschikken over sterspeler Andre Bargnani. De Raptors en de Nets hebben nu beide een 7-14 record in de Eastern Conference.

Atlanta Hawks at New Orleans Hornets 94-72

Jeff Teague heeft last van zijn enkel, maar besloot toch om te gaan spelen voor de Atlanta Hawks. Een goede keuze. De spelverdeler scoorde 24 punten en leidde zijn ploeg naar een 94-72 overwinning in New Orleans, de vierde zege in vijf wedstrijden. Atlanta heeft nu een 15-6 record. De Hornets staan onderaan in de Western Conference met een 4-16 record.

LA Lakers at Minnesota Timberwolves 106-101

Kobe Bryant scoorde 35 punten en liet de jonge en talentvolle Minnesota Timberwolves even zien hoe je een wedstrijd moet eindigen. De Lakers vergooiden bijna een voorsprong van 18 punten, maar Bryant bracht zijn ploeg terug in de wedstrijd en de Lakers boekten een ‘zeldzame’ overwinning on the road, pas de tweede van het seizoen. Kevin Love was goed voor 33 punten en 13 rebounds.

LA Clippers at Denver Nuggets 109-105

Chauncey Billups keerde voor het eerst terug in Denver na de trade met Carmelo Anthony. De guard ontving een warm applaus van de supporters en speelde vervolgens één van zijn beste wedstrijden van het seizoen. Billups scoorde 32 punten en de Clippers versloegen de sterke Denver Nuggets. Oh, en Tim Tebow was aanwezig. De QB van de Denver Broncos werd begroet met een staande ovatie.

Chicago Bulls at Miami Heat – Game of the Day!

San Antonio Spurs at Dallas Mavericks – Game of the Day!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen