Mavericks winnen ‘clash of Texas’ na thriller

Door

De Dallas Mavericks stonden gisteren in eigen huis tegenover de San Antonio Spurs, hun eeuwige rivalen in Texas. Net als de wedstrijd tussen de Heat en de Bulls was dit een ontzettend spannende en gekke wedstrijd tot de allerlaatste seconden. Uiteindelijk wonnen de Mavericks met 101-100.

Beide teams begonnen wisselvallig aan het seizoen. De Mavericks zochten naar de nodige teamgeest en hadden te kampen met blessures voor Dirk Nowitzki (foto boven links met Duncan en foto onder), Jason Kidd en Vince Carter. Nowitzki maakte overigens zijn comeback. De Spurs konden nog maar amper winnen buitenshuis, probeerden zoveel mogelijk hun sterren te laten rusten en verloren Manu Ginbili met een handblessure.

De wedstrijd van zondagnacht leek van bij het begin een leuke pot basketbal te worden. De Spurs sloegen aanvankelijk een kloof van 6 punten (4-10) maar de Mavericks kwamen snel terug en vanaf dan ging het op en neer. Dallas versnelde even en eindigde het eerste quarter met hun eigen voorsprong van 6 punten (24-18). In het tweede quarter drukten de Mavericks stevig door en liepen uit naar liefst 15 punten (46-31) maar door een pare late korven konden de Spurs de kloof beperken tot 11 punten bij de rust (51-40). Vince Carter had toen al 14 punten voor Dallas.

Aan het begin van de tweede helft leek niets erop te wijzen dat de Mavericks nog veel problemen zouden hebben met de Spurs. Met nog iets minder dan drie minuten te spelen in het derde quarter hadden de Mavericks zelfs een voorsprong van 18 punten te pakken (67-49) maar dat was het moment van de comeback. Coach Gregg Popovich haalde er al zijn basisspelers af en besloot voort te spelen met een team van reserven: Danny Green, Gary Neal, James Anderson, Matt Bonner en Tiago Splitter.

Dat vijftal bracht de Spurs nog voor het einde van het derde quarter terug tot 11 punten en via vijf driepunters kwamen de Spurs zelfs 71-75 voor. Een verrassing leek in de maak want met nog 5,5 minuut te spelen was de voorsprong van de Spurs opgelopen tot 9 punten (75-84). De Mavericks bleven echter vechten en kwamen terug via het duo Beaubois – Terry. Die laatste zette via een jumper met 0,5 seconden op de klok de stand gelijk (91-91).

De Spurs hadden een ultieme kans om de wedstrijd te winnen maar het gemaakte schot van Danny Green verliet net te laat zijn hand en dus was het tijd voor verlengingen.

De Mavericks schoten het best uit de startblokken en stonden een geruime tijd 95-94 voor. Maar via vrijworpen van Splitter en een korf van Green stonden de Spurs plots weer 3 punten voor (95-98). Via korven van Nowitzki en Terry en twee vrijworpen van Terry namen de Mavericks opnieuw het heft in handen want met nog amper 18 seconden op de klok stonden ze 3 punten voor (101-98).

Game over? Nee hoor! Gary Neal ging razendsnel voorbij Shawn Marion die vervolgens een domme fout beging terwijl Neal de korf maakte. Spijtig genoeg miste Neal de vrijworp en bleef het verschil 1 punt (101-100). De Spurs begingen een overtreding op Ian Mahinmi en die miste zowel zijn eerste als zijn tweede vrijworp. Dus opnieuw kans voor de Spurs om de wedstrijd te winnen. Maar een sterk verdedigende Vince Carter dwong Bonner bijna tot een balverlies en de verre driepunter van Green ging er verre van in. Winst Dallas.

Bij de Mavericks maakte Vince Carter uiteindelijk 21 punten terwijl Jason Terry topscorer was met liefst 34 punten. Dirk Nowitzki was in zijn wederoptreden slechts goed voor 10 punten maar hij pakte wel 13 rebounds. Bij de Spurs was Gary Neal goed voor 19 punten en 7 assists.

Foto’s: Getty Images 

1 Reactie
  1. Zando 12 jaar ago

    Helaas voor de Spurs. Zie wel verbetering komen, aangezien de basisspelers vrij lang op de bank zaten.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen