Heat verslaan Bulls na gek slot

Door

De Miami Heat en de Chicago Bulls speelden zondagavond voor de eerste keer tegen elkaar na hun ontmoeting in de Eastern Conference Finals van vorig seizoen. De Heat trokken toen aan het langste eind en ook nu waren ze te sterk voor Derrick Rose en de Bulls, zij het na een spannend maar gek slot. Eindscore: 93-97.

De Heat en de Bulls bezetten de eerste twee plaatsen in het Oosten dus deze wedstrijd was meer dan ‘just a game’. De Bulls wilden graag hun eerste plaats verstevigen en wraak nemen voor het verlies in de playoffs. De Heat wilden  over de Bulls springen in de stand en hen duidelijk maken dat zij, en enkel zij, hét team zijn in het Oosten.

Miami pakte uit met een 18-7 start, onder andere via drie dunks van LeBron James, maar de Bulls kwamen al snel terug. Het verschil aan het einde van het eerste kwart was dan ook slechts twee punten. De Heat liepen in het tweede kwart opnieuw 12 punten uit (42-30) maar opnieuw konden ze die voorsprong niet behouden. Rust: 51-56 Heat. LeBron James speelde een uitstekende eerste helft met 17 punten en ook Chris Bosh speelde goed met 14 punten. Dwayne Wade daarentegen maakte slechts een van zijn negen schoten maar had wel 7 assists. Bij de Bulls was Derrick Rose goed voor 13 punten en Rip Hamilton voor 11.

Na de rust ging de wedstrijd vrij evenwichtig op en neer met de Heat die altijd een kleine voorsprong behielden. Vooral Rose speelde ‘out of his mind’ en was goed voor 12 punten in het quarter, waaronder een aantal spectaculaire lay-ups. Maar via opnieuw een sterke LeBron James eindigden de Heat het derde quarter met een voorsprong van vijf punten.

Het vierde quarter startte met twee driepunters van de Heat en ze leken op weg naar een zege. Wederom, dat was zonder de Bulls en Derrick Rose gerekend. Na opnieuw een lay-up van Rose kwamen de Bulls zelfs gelijk (84-84). Spijtig genoeg voor de Bulls konden ze nooit constant punten maken en de Heat liepen wederom uit, nu naar 86-94.

Game over? Verre van! Wade verloor de bal, James miste twee opeenvolgende schoten (slechte moves) en via een ‘three-point play’ van Rose kwamen de Bulls plots op één punt (93-94). James miste dan opnieuw een schot en Rose dwong een fout af voor twee vrijworpen.

Van dan af werd een mooie en goede wedstrijd plots een heel gekke wedstrijd. Rose miste zowel de eerste als de tweede vrijworp nadat hij zijn vorige twaalf vrijworpen had gemaakt. De Bulls moesten een fout maken en LeBron James mocht twee vrijworpen schieten…maar miste ze ook allebei.

Het werd nog gekker. Bij James’ tweede misser werd er gefloten maar niemand wist echt waarom. Daarom: jump ball, en LeBron won de tip tegen Taj Gibson. Maar opnieuw was het niet voorbij voor de Bulls want Mario Chalmers maakte slechts een van zijn twee vrijworpen. Laatste kans voor de Bulls maar Udonis Haslem zette een goed blok op Rose en die miste vervolgens een ‘floater’ waardoor Chris Bosh’s twee vrijworpen de eindscore op het bord zetten.

Rose eindigde de wedstrijd met 34 punten en 6 assists maar miste 17 van zijn 28 schoten. Bij de Heat was LeBron James goed voor 35 punten, 11 rebounds en 5 assists, Chris Bosh voor 24 punten en 12 rebounds en Wade uiteindelijk nog voor 15 punten.

Foto’s: Getty Images

2 Reacties
  1. Jan Willem 12 jaar ago

    Meest bizarre recentelijke wedstrijd in reguliere seizoen. Rose die twee vrije worpen mist in de slotfase? Dat gebeurt hem denk ik nooit meer. James ook bizar gezien zijn sterke serie vrije worpen in het vierde kwart de laatste duels. Playoff sfeer op en naast het veld in slechts een van de 66 duels. Nog drie onderlinge ontmoetingen op het programma, die kun je vast aanstrepen in je agenda!

    • Vincent 12 jaar ago

      Yep spannend tot de laatste seconde. Grootste misser van Rose was eigenlijk zijn laatste schot want Rip Hamilton stond helemaal alleen in de corner… Achja, als alle topwedstrijden zo gaan zijn, ben ik een tevreden fan.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen