Ex-Microsoft CEO Steve Ballmer koopt Los Angeles Clippers

Door

Microsoft Holds Annual Meeting

Steve Ballmer, voormalig CEO van Microsoft, is de nieuwe eigenaar van de Los Angeles Clippers. Ballmer neemt de Clippers voor 2 miljard dollar (1,5 miljard euro) over van Donald Sterling, die wegens racistische uitlatingen werd gedwongen om de Clippers van de hand te doen.

Sterling was er in eerste instantie mee akkoord gegaan dat hij zijn club moest verkopen, maar spande later toch een rechtszaak aan. Desondanks bepaalde de rechter dat de verkoop aan Ballmer mag doorgaan zonder toestemming van Sterling. Sterlings vrouw Shelly kreeg het alleenrecht om de club te verkopen nadat ze haar man op medische gronden de zeggenschap over de bezittingen van de familie heeft laten ontnemen. De verkoop werd dinsdag rondgemaakt.

Het bedrag van 2 miljard dollar dat Ballmer, die vorig jaar was afgetreden bij Microsoft, overhad voor de Clippers is een record. De roemruchte club hoopt hiermee af te rekenen met de slechte publiciteit van de laatste maanden. Sterling was tot vandaag de langszittende eigenaar van een NBA-ploeg. Hij was sinds 1981 eigenaar.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen