Royals’ winstreeks beëindigd door Athletics

Door

Oakland Athletics v Kansas City Royals

De Kansas City Royals hadden acht wedstrijden op rij gewonnen, het laatste verlies dateerde alweer van 2 augustus toen Jon Lester en de Oakland Athletics te sterk waren. En uitgerekend diezelfde Jon Lester beëindigde gisteravond de winstreeks van de Royals.

Lester won ook zijn derde wedstrijd in dienst van Oakland door in zes innings slechts drie punten op te geven. Dit was meer dan genoeg voor de overwinning omdat de Athletics maar liefst zes punten noteerden op het werpen van Jeremy Guthrie (die na 4.2 innings klaar was) en daarna ook op het werpen van Bruce Chen meer dan succesvol waren: hij gaf maar liefst vijf punten op.

Aan de kant van Oakland was vooral Josh Donaldson weer in bloedvorm met drie hits, twee homeruns en vier RBI stond hij aan de basis van de 11-3 overwinning op Kansas City.Leading Off

Één dag nadat de Detroit Tigers de koppositie in de AL Central weg gaven aan de Kansas City Royals is nu ook hun wild-card plek in gevaar. Gisteren boekten de Seattle Mariners, momenteel derde in de AL West, een 6-3 overwinning op de Toronto Blue Jays en daarmee staan zij nu gelijk met de Tigers als het gaat om een wild-card plek.

De grote kracht van de Mariners is vooral hun pitching, voor de elfde wedstrijd op rij gaf Seattle drie runs of minder op en de pitching rotation heeft gedurende deze periode een ERA van 1.93. De Mariners zijn tijdens deze reeks 8-3 en lijken momenteel één van de meest gevaarlijke teams in de American League.

En daarnaast beschikt de ploeg ook over een wel hele sneaky mascotte, iets wat ook geen kwaad kan wanneer een ander team op bezoek komt:

Three Strikes

* Chris Sale was weer eens fenomenaal. De White Sox-werper was tegen de San Francisco Giants in acht innings goed voor twaalf strikeouts, vier opgegeven hits en gaf geen enkele run op. Helaas krijg hij zelf niet de overwinning op naam, dit omdat closer Jake Petricka in de negende inning een 2-0 voorsprong uit handen gaf. Gelukkig voor de White Sox kwam het in de tiende alsnog goed dankzij een RBI van Gordon Beckham en een puntloze inning van Zach Putnam waardoor er met 3-2 werd gewonnen.

Overigens was de winnende RBI niet het enige hoogtepunt van Gordon Beckham, in de negende inning was hij ook al goud waard en voorkwam hij een walk-off verlies:

* De Houston Astros gaven hun fans gisteren weer eens een reden om te lachen. In eigen huis werd er met 10-4 afgerekend met de Minnesota Twins en vooral eerste honkman Chris Carter had hier een groot aandeel in: hij sloeg twee homeruns en vijf RBI.

Daarnaast had één Astros-fan helemaal de dag van zijn leven, hij ving beide Carter homeruns en had zodoende twee mooie souvenirs:

* Maken de San Diego Padres nog een kans op de play-offs? Je bent geneigd om deze vraag niet serieus te nemen, maar toch zijn de Padres momenteel bezig aan een indrukwekkende reeks. Acht van de laatste tien duels werden gewonnen en ook gisteren waren de Padres weer succesvol door met 4-1 te winnen van de Colorado Rockies. Met Odrisamer Despaigne op de heuvel, die in zeven innings geen enkel punt opgaf, wist San Diego de achterstand in de wild-card race terug te schroeven tot zes wedstrijden.

En dan speel je ook nog eens defense op deze manier, de rest van de MLB is gewaarschuwd voor de Padres:

Seventh Inning Stretch

De Detroit Tigers verloren wederom, ditmaal met 2-4 van de Pittsburgh Pirates, waar Edinson Volquez goed was voor een katachtige vangbal:

Desmond Jennings met een geweldige vangbal voor de Tampa Bay Rays:

Het mocht alleen niet baten, want de Rangers wonnen na veertien innings met 3-2 dankzij een walk-off walk van Adam Rosales:

Going Dutch

* Kenley Jansen gooide een puntloze inning voor zijn 33ste save en daarmee wonnen zijn Dodgers met 4-2 van de Atlanta Braves.

* Een nipte overwinning voor de Boston Red Sox op de Cincinnati Reds (3-2) en een belangrijk aandeel daarin voor Xander Bogaerts: hij ging 2-uit-4 met één RBI.

Overige Wedstrijden

Washington Nationals @ New York Mets, 7-1
Milwaukee Brewers @ Chicago Cubs, 0-3
St. Louis Cardinals @ Miami Marlins, 0-3
Philadelphia Phillies @ Los Angeles Angels, 2-7

Stand

Standings

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen