D-Backs kiezen Swanson als eerste in 2015 MLB Draft

Door

NCAA Baseball: College World Series-Vanderbilt vs Virginia

Shortstops zijn in bleek maandagavond tijdens de 2015 MLB Draft. Dansby Swanson (Vanderbilt) ging als eerste keuze naar de Arizona Diamondbacks. De Houston Astros selecteerden als tweede Alex Bregman (LSU) en de Colorado Rockies maakten het trio compleet met de keuze van Brendan Rogers (Florida).

In het verleden werden toppers als Darryl Strawberry (1980), Ken Griffey Jr. (1987), Chipper Jones (1990), Alex Rodriguez (1993), Joe Mauer (2001), David Price (2007) en Bryce Harper (2009) als eerste gekozen in de Draft, al wordt de class van 2015 minder hoog aangeschreven dan voorgaande jaren.

Haarlemse Honkbalweek
Swanson won vorig jaar met Vanderbilt de College World Series en staat ook dit seizoen in de finale. In 2014 speelde hij nog in Haarlem met Team USA tijdens de Honkbalweek. Bregman veroverde in Haarlem de MVP-Award.

Naast Swanson en Bregman werden er nog meer spelers vroeg in de Draft gekozen die actief waren voor Team USA tijdens de Honkbalweek. Pitchers Dillon Tate (4e), Tyler Jay (6e) en Carson Fulmer (8e) gingen respectievelijk naar de Texas Rangers, Minnesota Twins en Chicago White Sox. Het trio was tegen het Nederland nog verantwoordelijk voor een gecombineerde no-hitter.

Opvallend is dat Brady Aiken als zeventiende werd opgepikt door de Cleveland Indians. Aiken werd in 2014 nog als eerste gekozen door de Astros, maar door blessures kwam het nooit tot een overeenkomst. Compleet overzicht eerste ronde 2015 MLB Draft.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen