Cardinals’ Allen Craig op tijd fit voor World Series

Door

Cincinnati Reds v St. Louis CardinalsAllen Craig zegt dat hij volledig is hersteld van zijn voetblessure en dat hij er klaar voor is om met de St. Louis Cardinals in de World Series aan te treden tegen de Boston Red Sox. Craig, die op 4 september voor het laatst speelde, kan de ploeg aanvallend een boost geven. Zo sloeg hij dit seizoen .454 van het veld met honklopers in scoringspositie (RISP).

0worldseries600

De terugkeer van Craig komt op het goede moment voor de kampioen van de National League. De eerste twee wedstrijden in de World Series worden gespeeld in Fenway Park en manager Mike Matheny mistte nog een aangewezen slagman. Craig heeft zijn voet defensief nog niet getest, maar zal zich pas in Game 3 zorgen hoeven te maken over het eerste honk.

“Hij is zo’n productieve slagman dat we het risico nemen”, zei Cardinals’ GM John Mozeliak. Craig sloeg over het reguliere seizoen .315/.373/.457 van het veld met dertien home runs en 97 binnen geslagen punten. Met honklopers in scoringspositie veranderde Craig in een machine: .454/.500/.638 statline over 130 slagbeurten.

Craig laat over zijn gehele carrière zien dat het niet gaat om een small sample size. Hij slaat .394/.451/.636 met honklopers in scoringspositie vergeleken met .306/.358/.492 in zijn loopbaan in de Majors.

Matt Adams zal ook in de eerste twee wedstrijden van de World Series de positie op het eerste honk overnemen van Craig. Game 1 van de World Series staat woensdag (02.07 uur NL-tijd) op het programma. Jon Lester begint op de heuvel voor de Red Sox. De Cardinals geven de bal aan Adam Wainwright.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen