Dodgers halen closer Aroldis Chapman binnen

Door

Houston Astros v Cincinnati Reds

Aroldis Chapman, de 27-jarige Cubaan die zonder enige twijfel harder kan gooien dan welke werper dan ook, verruilt de Cincinnati Reds voor de Los Angeles Dodgers. Hij komt over in een ruil waarbij de Dodgers twee (nog onbekende) prospects richting de Reds sturen.

Meest dominante reliever
Gedurende zijn tijd in Cincinnati heeft Chapman, die in Cuba een startende werper was, zich ontpopt tot misschien wel de meest dominante reliever in de MLB. Hij heeft over zijn hele carrière een ERA van 2.17 en noteerde met zijn vlammende arm 546 strikeouts in 319 innings.

De komst van Chapman betekent naar alle waarschijnlijkheid dat landgenoot Kenley Jansen in Los Angeles zijn rol als closer kwijtraakt aan Chapman. Dit betekent echter dat de bullpen hiermee versterkt wordt, en dat de Dodgers het kwijtraken van Zack Greinke op een alternatieve manier op willen vangen. Zowel Jansen als Chapman behoren immers volgens geavanceerde statistieken tot de tien beste relievers in het honkbal sinds 2013.

Bezige Dodgers
Ondertussen zijn de Dodgers zonder enige twijfel het meest actieve team op de transfermarkt. Ondanks hun grote zak met geld wisten ze Zack Greinke niet te behouden, maar wel veteraan Chase Utley. Daarnaast werd vanochtend al bekend gemaakt dat de Japanse werper Hisashi Iwakuma de gelederen komt versterken.

Verder zou volgens de laatste geruchten de club ook bezig zijn met het aantrekken van José Fernandez, het grote talent van de Miami Marlins. Wat hier echter kan tegenwerken is dat Don Mattingly, de ex-coach van de Dodgers, nu de hoofdcoach in Miami is waardoor hij zonder enige twijfel het onderste uit de kan zal willen halen voordat er ook maar overwogen zal worden om Fernandez weg te doen aan de Dodgers.

Foto: Getty Images/Archief

Ook leuk om te lezen