Hamilton en Rangers komen er nog niet uit

Door

Woensdag lieten we weten dat veel spelers en teams eenjarige contracten afsluiten om arbitration te ontwijken. Toch is er nog een aantal spelers dat er nog niet uit is met hun team. Zij hebben inmiddels te kennen gegeven welk bedrag zij in 2011 willen verdienen en de teams hebben dat gecounterd met het bedrag dat zij voor hun spelers als salaris voor het volgende seizoen voor ogen hebben.

Josh Hamilton is de bekendste speler, die er nog niet uit is met zijn team. Hamilton wil volgend seizoen 12 miljoen dollar verdienen, terwijl de Texas Rangers hem slechts 8,7 miljoen willen bieden. Als beide teams voor februari niet tot een compromis komen, zullen bemiddelaars een van beide voorgestelde bedragen kiezen als salaris voor 2011. De verwachting is op dit moment dat de Rangers er nog wel uit zullen komen met Hamilton. Beide partijen zouden dan tot een compromis komen van rond de 10 miljoen dollar. De AL MVP van het afgelopen seizoen kan hoe dan ook rekenen op een forse salarisverhoging. Hij verdiende vorig seizoen nog maar 3,25 miljoen dollar.

Ook de homerun king van de American League in 2010, Jose Bautista, is nog niet rond zijn team: de Blue Jays. Hij vraagt 10,5 miljoen en de Blue Jays willen hem slechts 7,6 miljoen bieden. De komende weken zullen uitwijzen hoeveel spelers zullen af stevenen op een arbitration hearing. In 2010 waren dat er slechts acht. De verwachting is dus dat er nog veel nieuwe contracten zullen volgen in de komende weken.

Foto: sportsblog.projo.com

Ook leuk om te lezen