Colts willen Manning voor lange tijd vastleggen

Door

De Indianapolis Colts staan op het punt om Peyton Manning een Colt voor het leven te maken. De quarterback van Indianapolis zit in het laatste jaar van zijn recordcontract getekend in 2004, toen hij 98 miljoen dollar kreeg voor zes seizoenen.

Nu het wat spaak verloopt tussen de vakbond van de NFL en de NFL zelf is het nog onduidelijk over welk soort contract we hier kunnen spreken. ,,Ik ga niet in op de specificaties van de onderhandelingen, maar ik heb al gezegd dat dit een vreemde situatie is,” zegt Jim Irsay, eigenaar van de Colts, ,,Dit is geen normale onderhandeling. Wat hij al heeft bereikt en onze vriendschap, dat komt niet vaak voor bij een club.”

Het akkoord over de nieuwe overeenkomst tussen de vakbond en de NFL kan ook nog roet in het eten gooien. Irsay: ,,Ik denk dat we een oplossing zullen moeten vinden voor begin maart, een nieuwe NFL-overeenkomst of niet.”

Wat het contract precies zal inhouden is onduidelijk. Het prijskaartje kan afhangen van een jaarlijks loon, waar Tom Brady, quarterback van de New England Patriots, de koploper is met 18 miljoen dollar per jaar. Of van het gegarandeerde bedrag. Sam Bradford, quarterback van de St-Louis Rams, tekende vorig jaar zo’n contract waarmee hij gegarandeerd 50 miljoen dollar ontvangt.

Hoe dan ook, de Colts willen Manning in hun rangen houden. De quarterback speelt sinds 1998 bij het team, miste nog geen start en won in 2007 een Super Bowl voor hen.

Foto: sportsforbitches.files.wordpress.com

Ook leuk om te lezen