MNF: Chicago Bears laten weinig heel van Wilson en Seahawks

Door

Tijdens Monday Night Football stonden er twee teams tegenover elkaar die leven tussen hoop en vrees. De Chicago Bears lieten zien dat zij dit jaar wel competitief genoeg zijn om in ieder geval lang mee te doen om een play-off ticket. Voor de Seattle Seahawks lijkt het een lang seizoen te worden waarin de fans rekening moeten houden met een verdere terugval van de Super Bowl-winnaar van 2014. De defensie van de Bears overklaste de aanval van de Seahawks met name in de eerste helft. Het vormde de basis voor een 24-17 zege.


CHICAGO BEARS DEFENSE ZET DE TOON


Vooraf was al duidelijk dat Russell Wilson en zijn offensive line een lastige dag zouden krijgen tegen de pass rushers van de Bears. Die vrees kwam vooral in de eerste helft uit. Vijf verschillende spelers van de Bears werkten Wilson tegen de grond in de eerste twee kwarten. Na rust ging het beter, maar gooide Danny Trevathan met zijn tweede sack van de dag in combinatie met een forced fumble de wedstrijd definitief in het slot. De spotlights staan op Khalil Mack, maar ook Trevathan is een grote factor in het succes van de Bears.

Even daarvoor was de marge al bijna onoverbrugbaar geworden door een pick six van Prince Amukamara . Het was dan ook niet de avond van Russell Wilson. Onder de continue druk van Bears-D produceerde hij toch nog twee touchdown waaronder een juweeltje richting Tyler Lockett.


TRUBISKY RUWE DIAMANT


Wilson (22/36, 226 yards, 2 TD, 1 INT) kon qua productiviteit iets betere cijfers overleggen dan Mitchell Trubisky (25/34, 200 yards, 2 TD, 2 INT) maar de Bears QB laat steeds meer tekenen zien dat hij de franchise QB is. Ondanks zijn twee onderschepte passes: Shaquill Griffin onderschepte knap een strakke maar net te korte diepe bal én pikte later ook nog een van richting veranderde pass op. Twee keer vond Trubisky echter ook de endzone met een slimme shovel pass richting Trey Burton en een perfect geplaatste bal richting Anthony Miller. Daarnaast imponeerde hij met zijn beweeglijkheid waarmee hij een paar lastige situaties om wist te zetten in een first down. Een combinatie van Russell Wilson en Cam Newton.

Laten we voorop stellen dat Trubisky nog niet bij de beste quarterbacks in de league hoort, maar de potentie is er zeker. Of dat er dit seizoen al uit gaat komen zoals bij Carson Wentz is zijn tweede Eagles-jaar is aan Matt Nagy en de quarterback zelf.

Coverfoto: ESPN

Ook leuk om te lezen