MLB maakt zich op voor spannende laatste speelronde

Door

Pittsburgh Pirates v Atlanta Braves

Major League Baseball maakt zich op voor een spannend slot van het reguliere seizoen. Liefst zes wedstrijden zijn nog van belang tijdens de laatste speelronde waarbij nog drie play-offposities verdeeld moeten worden.

En wanneer de Royals, Pirates en Mariners zondag winnen en de Tigers, Cardinals en Athletics verliezen, krijg je op maandag nog drie tiebreakers.

Detroit Tigers
Winnen de AL Central met een overwinning op de Minnesota Twins of bij een nederlaag van de Kansas City Royals op bezoek bij de Chicago White Sox. De Tigers willen een AL Wild Card Game voorkomen en sturen David Price op de heuvel.

Kansas City Royals
De Royals, die zich voor het eerst sinds 1985 plaatsten voor de play-offs, lieten zaterdag dé kans liggen op de eerste plaats in de divisie. The Boys in Blue lijken zich op te maken voor de AL Wild Card Game, maar een tiebreaker op maandag met de Tigers is nog mogelijk bij een overwinning op de White Sox en een nederlaag van Detroit.

Oakland Athletics
De A’s hebben, ondanks de nederlaag bij de Texas Rangers, plaatsing voor de AL Wild Card Game nog altijd in eigen hand. Een overwinning op de Rangers is voldoende, maar ook een nederlaag van de Seattle Mariners tegen de Los Angeles Angels volstaat.

Seattle Mariners
Dankzij een walk-off overwinning op de Halos maken de Mariners nog altijd kans op het postseason. Seattle sleept er op maandag een tiebreaker met de A’s uit bij een overwinning op de Angels en een nederlaag van Oakland op bezoek in Texas. Felix Hernandez, dé favoriet voor de AL Cy Young Award, start voor de Mariners.

St. Louis Cardinals
De Cardinals verzuimden zaterdag de titel te winnen in de NL Central-divisie, maar krijgen zondag opnieuw een kans tegen de Arizona Diamondbacks. Je kunt bijna zeker een 1 invullen bij een wedkantoor, want Adam Wainwright start voor St. Louis.

Pittsburgh Pirates
The Buccos maken echter ook nog een kans op de divisietitel. Dan moeten ze zelf zien te winnen van de Cincinnati Reds om vervolgens te hopen op een stunt van de Diamondbacks. Een lastige opgave voor de Pirates, aangezien de Reds Johnny Cueto op de heuvel sturen. Wacht, Cueto, hoe ging dat vorig jaar ook alweer?

Wie weet wordt het net zo’n knotsgekke slotdag als in 2011.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Marco Post 7 jaar ago

    Dat Ceuto de bal laat vallen. Blijft geweldig!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen