Phillies kwalificeren zich als eerste voor play-offs

Door

De Philadelphia Phillies hebben zich woensdagavond als eerste geplaatst voor de play-offs. Op bezoek in Houston bij de Astros bleek een 1-0 zege genoeg om een verlenging van het seizoen veilig te stellen.

Maar wie dacht dat deze prestatie feestende spelers en champagne zou opleveren kwam bedrogen uit. Voor het vijfde jaar op rij bereikte de ploeg van manager Charlie Manuel nu de play-offs, maar in Philly nemen ze tegenwoordig alleen genoegen met het winnen van de World Series.

In 2008 werden die series gewonnen, terwijl in 2009 de titel in de National League werd gewonnen.

Door de zege zijn de Phillies tenminste verzekerd van de wild-card. Tot woensdag hadden de Phillies drie wedstrijden op rij verloren. Bij een nederlaag van de St. Louis Cardinals waren de play-offs ook zeker geweest, maar de Cardinals versloegen de Pittsburgh Pirates met 3-2.

Met overwinning in Houston pakte Roy Halladay zijn twintigste shutout van zijn carrière. Hij was niet verbaasd met de ingetogenheid van zijn teamgenoten. ,,Dat is het mooie als je voor dit team speelt. Er wordt van je verwacht dat je hier wint. Dat is een fantastische mentaliteit. Wij feesten pas als we echt iets hebben gewoon, zoals de World Series.”

Zijn manager, die een doodnormale handshake na de 95e overwinning van het seizoen uitdeelde aan zijn spelers, beaamt die woorden en geeft tevens aan dat er van verslapping geen sprake zal zijn. ,,We willen naar de World Series en daar willen we in een goede positie komen. Daarom willen we onze divisie winnen en daarnaast ook het beste record behouden. Zodoende creëren we voor ons de best mogelijke uitgangspositie.”

Foto: philliesnetwork.com

Ook leuk om te lezen