‘Ochocinco moet meer presteren en minder twitteren’

Door

Chad Ochocinco kreeg het er woensdag aardig van langs. ESPN-analist Tedy Bruschi liet weten dat hij vond dat de wide receiver zich beter kon gaan richten om het playbook van de New England Patriots in zijn hoofd te krijgen dan onzinnige tweets de wereld in te sturen.

De analist reageerde daarmee op een tweet die ‘Ocho’ dinsdagochtend had gestuurd: ‘Net wakker geworden na een lange vlucht. Ik heb nooit live een machine zo aan het werk gezien. Om cijfers te zien die je normaal alleen in videogames ziet, WOW.’

De tweet sloeg op de uitmuntende cijfers die zijn quarterback Tom Brady maandagavond had laten zien in de 38-24 overwinning op de Miami Dolphins.

Brady gooide een persoonlijk record van 517 yards en 4 touchdown passes. De rol van Ochocinco zelf was zeer mager. Hij ving slechts één bal voor 14 yards. Vijf andere Patriots receivers hadden meer yards en drie van hun scoorden zelfs een touchdown.

Daar was het Bruschi dan ook allemaal om te doen. ,,Je bent niet een speler van een ander team of tv aan het kijken. Je bent geen analist, je bent gewoon onderdeel van dat team. Het is fantastisch om dit te zien? Het is fantastisch voor jou omdat je het zelf nog niet snapt. Het is namelijk gewoon je werk wat je op het veld moet doen.”

De Patriots namen Ochocinco deze zomer over van de Cincinnati Bengals. De zesvoudig Pro Bowler had een kortere voorbereidingsperiode met zijn nieuwe team vanwege de lockout.

Toen Brady werd gevraagd naar de tweet van zijn teamgenoot, nam hij alle tijd om zijn receiver te beschermen. ,,Vanaf de eerste dag dat hij hier bij ons is werkt hij keihard om echt een onderdeel te worden van dit team en onze aanval. Ik weet niet wat hij allemaal over mij heeft gezegd, maar ik ga ervan uit dat hij dit jaar een belangrijke rol bij ons gaat vervullen. Dat wil hij zelf ook.”

Ook leuk om te lezen