TNF Recap: Seattle, Sherman domineren tegen slap San Francisco

Seattle Seahawks v San Francisco 49ers

Als afsluiter van de avond stonden in Santa Clara de San Francisco 49ers tegenover de Seattle Seahawks. Naast de bijzondere rivaliteit tussen beide teams, zou de winnaar van het duel aanhaken bij de leider van de NFC West, de Arizona Cardinals. De Seattle Seahawks domineerden tegen de slappe San Francisco 49ers en wonnen met 19-3.

Uitblinker bij de Seattle Seahawks was cornerback Richard Sherman, die met twee belangrijke interceptions de basis legde voor een overwinning van de Super Bowl kampioen. De eerste kwam van een pass bedoeld voor Brandon Lloyd. Sherman onderschept de bal en kan nog wat yards meepakken. Zijn interception zorgt ervoor dat de Seahawks enkele minuten later de enige touchdown van de wedstrijd scoren, na een pass van Russell Wilson (15-22, 236, 1 TD) op Robert Turbin.

De Seahawks hadden een redelijk makkelijke avond tegen de Niners, die de afgelopen weken al matig presteerden en een aantal keer met de hakken over de sloot wist te winnen van op papier zwakkere tegenstanders. Het aantal yards dat beide ploegen neer zetten, zegt eigenlijk wel genoeg. De 164 yards van San Francisco vallen in het niet bij de 379 yards van de Seahawks.

Hoewel San Francisco op het veld weinig voorstelde, langs de zijlijn hadden ze wel trek in een vechtpartij. Er was nog gewoon ruimte voor een ouderwets opstootje, courtesy of Marshawn Lynch:

Sherman’s tweede interception kwam zeven minuten voor het einde van de wedstrijd. San Francisco deed, technisch gezien, nog mee om de overwinning, maar daar stak de cornerback, net als in de NFC Championship game, opnieuw een stokje voor. De cruciale interceptie maakte een einde aan het slotoffensief van San Francisco, dat daarna de wedstrijd zo snel mogelijk uitspeelde.