Thanksgiving Football: Eagles makkelijk langs Cowboys, Lions verslaan Bears

Door

Philadelphia Eagles v Dallas Cowboys

Terwijl de rest van Amerika zich te goed deed aan kalkoen, werd er zoals het hoort ook football gespeeld op Thanksgiving Day. De Detroit Lions versloegen in de eerste wedstrijd van het drieluik de Chicago Bears en de Philadelphia Eagles wonnen in Dallas gemakkelijk van de Cowboys.

First Down

De Dallas Cowboys (8-4) hebben slechte herinneringen aan de laatste keer dat de Philadelphia Eagles (9-3) op bezoek kwamen, maar konden opnieuw een verlies niet voorkomen. Philadelphia won met speels gemak van de Cowboys, met 33-10.

Mark Sanchez mocht voor de tweede keer in zijn carrière spelen op Thanksgiving en gelukkig voor hem verliep dat zonder interceptions of butt fumbles. Sterker nog, Sanchez (20-29, 217 yards, 1 TD) opende tegen de Cowboys de score met een 2-yard touchdown run. De Eagles voerden de high speed offense van Chip Kelly bij vlagen moeiteloos uit en domineerden in de trenches en dat bleek een versnelling te hoog voor de teleurstellende Cowboys.

Dankzij Sanchez en running back LeSean McCoy, die opnieuw een goede dag had met 159 yards en een touchdown, kwamen de Eagles telkens gevaarlijk dichtbij de endzone van de Dallas Cowboys, maar moesten tot drie keer toe genoegen nemen met een fieldgoal in plaats van een touchdown. Veel maakte het niet uit, want Dallas oogde niet scherp genoeg om iets tegenover de prestatie van Philadelphia te stellen.

Omdat het verschil in de eerste helft al leek gemaakt, lag in de tweede helft vooral de nadruk op onsportiviteit tussen de twee NFC East rivalen. Met nog enkele minuten te gaan, deelt kick returner Dwayne Harris deze onnodige hit uit op Nolan Carroll.

De twee teams staan over twee weken opnieuw tegenover elkaar, dan in Philadelphia.

Third and long

De Chicago Bears (5-7) pakten tegen de Detroit Lions vroeg de leiding. Twee touchdowns van Alshon Jeffery, waarvan één opgezet door deze strip van Jared Allen, zorgden voor een 14-3 voorsprong voor de Bears.

Calvin Johnson a.k.a. Megatron liet ook weer eens wat van zich horen. Hij ving onder andere deze touchdown na de pass van Matthew Stafford (34-45, 390 yards, 2 TDs) die Detroit weer terug in de wedstrijd zou brengen na een vroege voorsprong van de Bears. Met zijn 146 yards en twee touchdowns van gisteren werd Calvin Johnson de speler die het snelst de 10.000 receiving yards haalde. Hij had daar 115 wedstrijden voor nodig.

De score van Johnson was het startsein voor een offensief van de Lions, die in het tweede kwart de achterstand moeiteloos weg wisten werkten. De Chicago Bears konden absoluut geen vuist meer maken, mede dankzij twee interceptions van Jay Cutler. Dankzij Johnson en running back Joique Bell liep Detroit al snel uit en wonnen op Thanksgiving met 34-14 van Chicago.

Extra Point

Tight End Joseph Fauria van Detroit realiseert zich hoe dicht hij bij een touchdown was:

Thanksgiving, het moment voor broederliefde tussen Kyle en Corey Fuller:

LeSean McCoy laat ook aan de cameraman zien dat hij nog steeds kan scoren:

Barry Church (#42) dacht vast: ”If I can’t catch it, nobody can.” 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen