NFL Draft: AFC South Preview

Door

Indianapolis Colts v Jacksonville Jaguars

Van 30 april tot en met 2 mei zal de 2015 NFL Draft plaatsvinden in het Auditorium Theatre in Chicago. In totaal zullen 256 talenten gekozen worden door de 32 NFL teams en daarmee zal hun droom om in de NFL te spelen dichterbij komen.

Bij SportAmerika proberen we je te voeden met zo veel mogelijk informatie rondom de draft. Vier NFL redacteuren zullen hun Mock Drafts maken om je een indicatie te geven van welke keuzes teams gaan maken in de eerste ronde. We geven een preview van de picks en de benodigdheden per team gegroepeerd per divisie, en we geven een overzicht van de top 5/10 spelers per positie. Alle artikelen rondom de draft kan je hier vinden:

NFL Draft Preview Overzicht.

Vandaag een kijkje naar de AFC South, oftewel de Indianapolis Colts, de Houston Texans, de Jacksonville Jaguars en de Tennessee Titans.

AFC South

Indianapolis Colts

De Indianapolis Colts zijn de afgelopen paar weken een stuk sterker geworden. De enige starter die ze zijn kwijtgeraakt is defensive end Cory Redding en ze hebben een aantal versterkingen kunnen halen. Running back Frank Gore en wide receiver Andre Johnson moeten Andrew Luck wat extra ruimte geven in de pocket en offensive guard Todd Herremans moet hem extra tijd geven.

De grootste zorgpunten voor de Colts zitten hem op de positie van free safety en center, maar de Colts zullen ook in een fullback moeten investeren deze draft gezien Zurlon Tipton niet goed genoeg is om een starter te zijn. Verder hebben de Colts op veel plekken wat extra spelers nodig om te kunnen rouleren. Posities waar dit vooral speelt zijn quarterback, wide receiver, offensive tackle, defensive tackle, strong safety en cornerback. De Colts zullen dus elk van hun negen draft picks nodig hebben om aan een 53-man roster te komen die de AFC South nogmaals kan gaan winnen.

Jacksonville Jaguars

De Jaguars hebben een jong team en één van de zwakste schema’s in de NFL. Het seizoen kan dus alle kanten op voor de ploeg uit Jacksonville, vooral met de versterkingen die al zijn gearriveerd. De Jaguars trokken veel ervaring aan met running back Bernard Pierce, safety Sergio Brown, defensive tackle Jared Odrick en als klapstuk Julius Thomas. Thomas moet helpen om Blake Bortles wat extra opties te geven in de passing game en hij moet ruimte creëren op het veld voor de jonge wide receivers. De enige aderlating op dat gebied is het vertrek van Cecil Shorts III, vorig jaar met afstand de beste wide receiver van de Jaguars.

De Jaguars hebben de derde pick in de draft en zullen daarmee waarschijnlijk gaan voor een defensive end, de enige positie waar de Jaguars nog geen waardige starter hebben aan beide kanten van de verdedigende lijn. Verder zullen ze moeten investeren in achtervang voor de startende cornerbacks en linebackers. En als Melvin Gordon of Todd Gurley nog steeds beschikbaar zijn in de tweede ronde dan zouden de Jaguars gek zijn om één van deze twee heren niet te kiezen. Slechter dan Toby Gerhart kunnen ze het niet doen, dus ze lopen er geen risico mee.

Houston Texans

De Houston Texans krijgen er dit jaar een anker bij op het middenveld. Super Bowl winnaar Vince Wilfork komt over van de New England Patriots om in Houston de verdedigende lijn te versterken. Met Wilfork, Jadaveon Clowney, Brian Cushing en vooral J.J. Watt hebben de Texans nu één van de meest angstaanjagende verdedigingen in de NFL. De aanval is echter schandalig slecht. De Texans raakte wide receiver Andre Johnson kwijt en het aantrekken van Brian Hoyer en Cecil Shorts III maakt ze ook niet gelijk een kanshebber voor de play-offs.

Waar moeten de Texans vooral naar zoeken in de NFL Draft? Een center is de eerste prioriteit, maar ook de posities van fullback, wide receiver, offensive guard en tight end moeten versterkt worden. Met tien picks moet dat wel lukken en dan blijft er zelfs nog wat over voor wat extra opties op de defensive end en safety posities.

Tennessee Titans

De Titans waren vorig seizoen niet om aan te zien. Vooral de verdediging was gatenkaas en dat hebben de Titans deels opgelost door safety Da’Norris Searcy, cornerback Perrish Cox en linebacker Brian Orakpo aan te trekken. De aanval blijft echter een zorgpunt met weinig ‘starpower’ om het een verdediging moeilijk te maken.

Om weer wedstrijden te gaan winnen hebben de Titans een nieuwe startende quarterback, running back, full back en center nodig. In principe moet dat te doen zijn met de zeven picks die de Titans hebben en dan blijft er ook nog genoeg over voor een offensive guard en een defensive tackle. De vraag is dat wel in welk seizoen ze weer meer dan twee wedstrijden gaan winnen, want met een aanval vol rookies win je niet veel.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen