NFL Facts #1- Brady’s 161ste, Mariota’s touchdowns en Winston’s valse start

Door

Brady

Net zoals elke andere Amerikaanse sport zit ook de NFL bomvol leuke cijfers, weetjes en andere feitjes. In de rubriek ‘NFL Facts’ zetten we elke week, na afloop van elke speelronde, de leukste, interessantste en aparte weetjes op een rij. Deze week: Tom Brady zet een nieuw record, de vier touchdowns van Marcus Mariota en de valse start van Jameis Winston!

161
Tom Brady maakte donderdag een ijzersterk statement door de New England Patriots 28-21 overwinning te gooien tegen de Pittsburgh Steelers. En daarmee zette hij ook een record. Want voor de 161ste keer won hij een wedstrijd met de Patriots, en daarmee is hij nu recordhouder wat betreft het aantal overwinning als quarterback voor één en dezelfde ploeg.

In dit rijtje staat Brady nu dus bovenaan met 161 overwinning. De rest van de top vijf wordt opgemaakt door Brett Favre (160, Green Bay), John Elway (148, Denver), Dan Marino (147, Miami) en Peyton Manning (141, Indianapolis).

Historisch sterke rookie
Het was al uniek dat er met Jameis Winston (#1 pick in de NFL Draft) en Marcus Mariota (#2 pick in de NFL Draft) twee rookies tegenover elkaar stonden die als eerste werden gekozen in de NFL Draft. Maar met name de prestatie van Mariota was om meerdere redenen uniek te noemen.

Mariota verpulverde met de Titans de Buccaneers. Hij had na één kwart al twee touchdowns, iets wat een debutant nog nooit heeft gedaan, en na twee kwarten had hij er vier gegooid. Hier zou het bij blijven, maar toch was het historisch sterk want enkel Fran Tarkenton wist in 1961 vier touchdowns te gooien bij zijn debuut.

En Winston? Zijn debuut was relevant voor de verkeerde reden: zijn eerste NFL-pass werd namelijk onderschept en teruggebracht voor een touchdown. Iets wat enkel Jay Schroeder (1985, Redskins) en Brett Favre (1991, Falcons) hem nadeden. De vraag is nu of Winston de carrière van Schroeder, of die van Favre achterna gaat…

Alle ballen op Keenan Allen
De San Diego Chargers ontsnapten thuis tegen de Detroit Lions, en dit kwam voor een groot deel door Keenan Alleen die maar liefst vijftien ballen ving! Een record voor de eerste dag, want het record stond hiervoor op veertien vangballen en dit record was in handen van een runningback: Marshall Faulk (2002, Rams).

Bowles

De Jets van Bowles op jacht naar turnovers
De New York Jets wonnen zondag redelijk eenvoudig van de Cleveland Browns, en dit kwam voor een groot deel dankzij het feit dat ze vijf turnovers forceerden. Iets wat ze tijdens de periode van Rex Ryan slechts één keer lukte in vijf seizoenen.

Rookie runningbacks laten zich direct gelden
Wat een begin was het voor rookies Karlos Williams (Bills) en Ameer Abdullah (Lions)! Op hun eerste carry scoorden ze beiden een touchdown van meer dan twintig yards. Een prestatie die bijzonder valt te noemen, want de laatste keer dat een rookie zoiets deed was in 1995, toen Michael Westbrook het flikte voor de Washington Redskins.

Carlos Hyde op dreef bij debuut
Tot slot was er de ijzersterke prestatie van Carlos Hyde. Hij maakte officieel zijn debuut als starter bij de San Francisco 49ers en hij was niet af te stoppen door de Minnesota Vikings. Hyde eindigde met 168 rushing yards en twee touchdowns in zijn eerste wedstrijd als starter, en de laatste speler die meer dan 150 rushing yards noteerde en minstens twee TD’s in de eerste week was Gerald Riggs die het in 1984 namens de Atlanta Falcons deed.

3 Reacties
 1. Jeroen 8 jaar ago

  Mooi dat Mariota heeft gewonnen. In de afgelopen maanden hoorde je steeds dat Winston de nummer 1 was en Jameis had een hoge dunk van zichzelf terwijl je Mariota een stuk minder hoorde. Dit lijkt wel een gegeven in de NFL, de QB met de grote mond vallen tegen: bijv. Winston en Manziel, terwijl rustige QB’s als Wilson(in zijn rookiejaar), Mariota en Tyrod Taylor mooie resultaten bereiken.
  The Patriot gaan het nog lastig krijgen tegen de Bills (maar winnen natuurlijk wel! :).

  • Michael Feith 8 jaar ago

   Mariota had ook gewoon #1 moeten gaan eerlijk gezegd

 2. Jeroen 8 jaar ago

  Mee eens.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen