MMQB: De breakdown van de Chicago Bears

Door

Chicago Bears v Green Bay Packers

Elke zondag gebeurt er wel iets opmerkelijks in de NFL. Of het nou om een speler, team of play gaat, het maakt niet uit. In MMQB bespreken we de meest opvallende momenten van de zondagavond. Deze keer: de Chicago Bears.

De rivaliteit tussen de Chicago Bears en de Green Bay Packers staat, uitzonderingen daargelaten, garant voor een (vlijm)scherp duel met een eindstand waaruit blijkt dat beide ploegen elkaar niet veel ontlopen. De afgelopen match-up tussen de twee divisiegenoten was echter zo’n uitzondering. In de oudste rivalry in de NFL was deze keer geen plaats voor de Bears, die waarschijnlijk het liefst na één helft alweer naar Chicago hadden willen vertrekken.

Veertien punten wisten de Chicago Bears op het bord te zetten, tegenover de 55 van Green Bay. De Packers stonden bij de rust al met 42-0 voor en konden de wedstrijd simpel uitspelen met de B-garnituur. Voor Chicago zat er niets op dan toch maar blijven proberen om toch iets positiefs uit de wedstrijd te halen, zelfs nadat de beste receiver Brandon Marshall geblesseerd van het veld af moest. De blamage werd er echter niet minder om.

In Chicago zijn ze daarom, zoals collega Michael Feith in zijn recap schreef, op zoek naar een schuldige. QB-Whisperer Marc Trestman, de zwaar overbetaalde Jay Cutler of de gehele Bears-defense kwamen allemaal tekort om een ontketende Aaron Rodgers af te stoppen. De afgelopen twee weken zagen we Ben Roethlisberger telkens zes touchdowns gooien en die trend werd deze week voortgezet door Aaron Rodgers. Alleen Rodgers presteerde het om er zes in één helft te gooien, een evenaring van een record uit 1969. De Bears kunnen beter in groepstherapie om te voorkomen dat ze nog eens zoiets meemaken.

De Bears staan door het pak slaag nu troosteloos onderaan in de NFC North met drie overwinningen en zes verliespartijen. Als zelfs de Minnesota Vikings je gepasseerd zijn op de ranglijst, dan is er iets goed mis.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Lennart Beishuizen 9 jaar ago

    Trestman haalt voor een QB whisperer behoorlijk weinig uit z’n quarterback.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen