Game of the week: BYU cougars vs UCLA Bruins

Door

CPQGBYpUcAAy2DI

Voor het eerst dit seizoen weer een Game of the week en gelijk slaan we enkele grootheden over. We hebben het niet over #15 Ole Miss die op bezoek gaat bij #2 Alabama en ook #14 Georgia Tech bij #8 Notre Dame laten we links liggen, net als #18 Auburn op bezoek bij #13 LSU. Allemaal wedstrijden die de moeite van het kijken meer dan waard zijn. Nee, we kijken deze week naar #19 BYU tegen #10 UCLA. Waarom? Er gebeuren namelijk gekke dingen bij BYU dit seizoen.

De statistieken

Niemand had twee weken geleden gedacht dat BYU nu in de rankings zou staan. In de eerste wedstrijd van het seizoen verloren de Cougars namelijk direct hun eerste quarterback, Heisman outsider Taysom Hill, aan een voetblessure. Daarnaast hebben de Cougars een loeizware start van het seizoen met achtereenvolgens Nebraska, Boise State, nu UCLA en volgende week wacht Michigan. De Cougars wisten echter in de eerste twee wedstrijden op het laatste moment de zege naar zich toe te trekken met een Hail Mary. Een waar wonder.

De statistieken lijken voor de wedstrijd van deze week in het voordeel van UCLA te spreken. In de laatste zes ontmoetingen tegen teams uit de top 10 wist BYU maar één keer te winnen en UCLA heeft al tien wedstrijden op rij tegen tegenstanders uit andere conferences gewonnen. All-time staat het 7-3 voor UCLA tegen BYU, maar hier komt ook het addertje onder het gras tevoorschijn, de laatste twee wedstrijden werden door BYU gewonnen.

Waar op te letten

Aan de kant van UCLA springt gelijk running back Paul Perkins in het oog. In twee wedstrijden dit seizoen al goed voor bijna 300 yards totaal over de grond en door de lucht. Perkins is balvast en bijna niet af te stoppen. De grootste kracht van UCLA zit dit jaar echter in de verdediging. In de eerste twee wedstrijden kregen de Bruins in totaal slechts 19 punten tegen en afgelopen week was defensive back Kai Nacua goed voor maar liefst drie interceptions.

De BYU Cougars vallen dit seizoen natuurlijk vooral op dankzij de opvallende wijze van winnen, maar waar geluk meestal een grote factor is bij een Hail Mary, is dat bij BYU minder het geval. Vervangende quarterback Tanner Mangum is namelijk uitstekend in het rekken van tijd in de pocket en hij heeft boomlange receivers tot zijn beschikking die een bal uit de lucht plukken alsof het een rebound is. Het team is dus echt gebouwd om met een Hail Mary te scoren.

And the winner is…..

Er bestaat geen twijfel over dat UCLA over de betere spelers beschikt. BYU heeft echter een beter team. Mocht UCLA niet in staat zijn om voor het vierde kwart afstand te nemen, ga er dan maar voor zitten. Een Hail Mary voor de derde week op rij zit er dan dik in.

We verwachten uiteindelijk wel dat UCLA net een maatje te groot is voor de Cougars. Mocht er zich echter weer een wonder voordoen, Goddelijke interventie zullen ze het waarschijnlijk noemen bij de streng mormoonse universiteit, dan is de kans groot dat het opgedane zelfvertrouwen voldoende is om volgende week ook Michigan opzij te schuiven. Het enige dat dan nog lijkt te staan tussen BYU en een verrassende plek in de play-offs is de wedstrijd tegen Missouri halverwege november. De mogelijk grote impact op de play-offs is ook gelijk wat deze wedstrijd uiteindelijk de wedstrijd van de week maakt.

De wedstrijd begint pas om half vijf zondagmorgen Nederlandse tijd. Een eventuele Hail Mary zal dus geserveerd worden tijdens je ontbijt.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen